Klaus Iohannis a aprobat cererea de urmărire penală în cazul Costel Alexe și a transmis-o ministrului justiție

0
58

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, ministrului justiției, cererea de urmărire penală în cazul Costel Alexe, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

DNA a cerut luni Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Procurorii îl acuză pe Alexe că ar fi luat mită 22 tone de tablă de la un combinat siderurgic în schimbul alocării de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, dar și pentru monitorizarea măsurilor luate de combinat pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, este acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul unui combinat siderurgic ”în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de combinatul siderurgic Galați. Potrivit ordinului ministrului Mediului nr. 1401 din 13 iulie 2020, semnat însă de secretarul de stat Mircea Fechet (devenit ulterior ministru după ce Costel Alexe a fost ales președinte al CJ Iași), companiei care operează combinatul siderurgic Galați, Liberty Galați, i-au fost alocate 5.527.525 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here