“Kremlinul” lui Chirica, sufocat de jumatate din efectivul Politiei Locale. Politia privata a lui Chirica a abandonat iesenii din cartiere

0
58

In timp ce ieșenii care locuiesc în cartierele periferice ale Iașului acuza faptul ca nu vad cu lunile un polițist local când este nevoie de el, excepție făcând primele ore ale dimineții, atunci când intersecțiile răsună de vuvuzelele acestor “încurcă trafic”, centrul Iașului pare a se afla în fiecare zi în stare de alerta. Zeci de mașini ale Politiei Locale și echipaje pedestre patrulează în ciuda oricărei logici economice – ard gazul de pomana, sau de siguranta, pe străzile ce incercuiesc bârlogul primarului Mihai Chirica, respectiv Palatul Roznovanu. În timp ce în cartiere se ajunge facultativ sau în urma unor sesizări, atunci când ieșenii au noroc sa prindă dispecerul treaz, în centru se desfășoară o parada groteasca de logistica polițieneasca – cabalina, motorizata sau pedestra.

Cel puțin sase mașini patrulează constant în arealul cuprins între străzile A. Panu – Dancu – Agatha Băsescu – I. C. Bratianu – Ștefan cel Mare, iar în weekend, atunci când porțiuni din aceste străzi devin pietonale, efectivul se dublează, în staționare – 2 mașini la bariera de la I.C Brătianu, 4 mașini în extremitățile pietonalului Ștefan cel Mare – 2 în zona Mamma Mia și alte 2 la Școala Gh. Asachi, 2 în curtea Primăriei, una în spatele Primăriei, 1 pe strada Colonel Langa și vreo 4 între I. C. Brătianu și CUB. Este practic o blocada a centrului și un blocaj de logistica și efective care, potrivit statului ar trebui sa fie în slujba cetățeanului, nu a unui singur individ și a sleahtei sale.
In timp ce notele informative sunt pline de amenzi aplicate in zona centrala care, fie vorba, abunda de cersetori si betivi cu comportament antisocial, ceea ce vorbeste de la sine despre lipsa oricarei eficiente a localilor in zona, in cartiere au loc in fiecare zi fapte care ar necesita o sanctionare prompta, de la scandaluri insotite de fapte de violenta, ocuparea abuziva a domeniului public, aruncarea de gunoaie peste tot, comert ilicit, constructii neautorizate, cersetorie etc.
Chirica, dacă nu te simți în siguranță printre ieșeni, ia.i acasă și fa.le cărți de munca, ca în condițiile date, aceasta structura parazitara nu întrunește condițiile care sa satisfacă nevoia de siguranță a iesenilor!
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 71