La cuptorul Tincai – ateliere de bucătărit alivenci și plăcinte cu poale-n brâu pentru copii

0
59

Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Parohia „Sfântul Haralambie” și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași organizează ateliere de bucătărit alivenci și plăcinte cu poale-n brâu pentru copii cu vârstele cuprinse între 11 și 13 ani. Atelierele vor avea loc la Cantina „Sfântul Haralambie” din strada Octav Botez nr. 4, urmând a se desfășura o dată pe săptămână în perioada 20 februarie – 14 aprilie 2020.

            La final, participanții vor absolvi atelierele în cadrul unui concurs de prezentare și degustare la „Zilele Bojdeucii” de la Muzeul „Ion Creangă” (14-15 aprilie 2020), la care vor fi invitați părinții și bunicii, câștigătorilor fiindu-le acordat Premiul „Gogâlț, gogâlț”.

            Participarea la ateliere este gratuită, copiii înscriși urmând a-și procura și a-și aduce ingredientele pentru prepararea alivencilor și a plăcintelor cu poale-n brâu, respectând recomandările bucătarilor.

            Atelierele își propun să-i învețe pe copii rețete tradiționale de alivenci și plăcinte cu poale-n brâu, bucate inspirate din scrierile lui Ion Creangă, și să-i apropie de spațiul fabulos al Poveștilor și al Amintirilor din copilărie, reînviind un trecut, nu foarte îndepărtat, al gospodarilor din Țicăul Iașilor.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =