La loc comanda! Somatia de evacuare a cadrele medicale din caminul sanitar din Tudor Vladimirescu, anulata de primarul Chirica

0
67

Caminul cadrelor medicale din Tudor Vladimirescu nu va fi demolat. Cei care inca locuiesc in unitatile locative ale acestui camin, au primit in aceasta dimineata vizita primarului Mihai Chirica, care le-a dat asigurari ca vor putea continua sa locuiasca linistiti acolo, in ciuda somatiilor date recent, privind o iminenta evacuare incepand cu data de 1 aprilie.

Acolo mai sunt 37 de camere ocupate, din cele aproape 79. Doua vor mai fi evacuate in perioada imediat urmatoare, pentru ca persoanele care le ocupa nu mai fac parte dintre cadrele medicale. Intentionam sa modernizam aceste camere, sa reparam tot ce inseamna instalatii termice, electrice, sa pastram chiriasii care sunt legati de sistemul sanitar romanesc si a incercam sa conservam acest patrimoniu al Iasului, astfel incat acesta sa poata deservi si altor utilitati de natura sociala”, a spus primarul Mihai Chirica.

In cadrul primei sedinte de Consiliu Local din luna aprilie, se va face transferul de proprietate intre Spitalul Sf. Spiridon si Primaria Iasi, cesiunea de contracte urmand sa prevada si introducerea unor clauze suplimentare care vizeaza evacuarea fara drept de apel a chirisilor care vor inregistra datorii consecutive de 3 luni, la intretinere sau chirie.

Incercam in acest fel sa securizam patrimoniul local de locuit, care a suferit foarte mult din lipsa unor clauze, ceea ce a adus mari prejudicii”, a mai spus Mihai Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here