A murit cea de-a doua victimă a accidentului de la Granit de săptămâna trecută

0
52

Alexandra Viliche, cea de-a doua victimă rănită grav în accidentul de la Granit, se afla de câteva zile în moarte cerebrală. Inima acesteia a cedat însă astăzi în jurul orei 11. Tânăra a făcut stop cardio-respirator.

Diagnosticulde moarte cerebrală a fost pus de la finalul săptămânii trecute, după repetarea de patru ori, la intervale de şase ore, a electroencefalogramei (EEG) care a indicat lipsa activităţii cerebrale.

Tânăra originară din Roman, judeţul Neamţ, a fost accidentată grav săptămâna trecută, în zona Granit. În urma impactului prietenul său a murit, iar ea a intrat în comă profundă. Pacienta a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon” cu leziuni interne grave la nivelul capului şi la nivelul abdomenului. Pacienta a fost internată în ATI şi consultată de o echipă multidisciplinară de chirurgi generalişti şi neurochirurgi. Vara trecută, în secţia ATI a spitalului a fost supravegheat aproape cinci luni, în comă profundă, un tânăr de 24 de ani care a suferit leziuni cerebrale deosebite după o electrocuţie. După ce familia a optat pentru decuplarea pacientului de la aparate şi transferul lui într-o secţie de paliative, tânărul a murit.

Sursa: Ziarul de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =