La USAMV Iasi începe admiterea la masterat

0
61

Admiterea pentru studiile de masterat, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va începe luni, 6 iulie, înscrierea putând fi realizată atât la sediul facultăților cât și online. Astfel, perioada de înscriere a candidaţilor la admiterea din sesiunea iulie 2020 este 6-19 iulie 2020 în cazul depunerii actelor la sediul facultăţii şi 6-17 iulie 2020 în situaţia înscrierii online.

În ceea ce privește numărul de locuri la studiile de masterat, trebuie precizat că absolvenții de facultate au la dispoziție 555 de locuri, dintre care 440 sunt locuri la buget.

Admiterea candidaţilor la studiile universitare de masterat se face prin concurs, criteriile de departajare fiind proba de interviu la sediul universităţii sau online, cu aprecierea prin ”admis” sau ”respins” și rezultatele obţinute la examenul de finalizare a studiilor de licenţă.

Noutatea Admiterii 2020 este aceea că la USAMV Iași s-a eliminat taxa de înscriere, decizia fiind o premieră în România.

La USAMV Iași, studiile de masterat au o durată de patru semestre, integrează mai multe domenii de specializare şi urmăresc aprofundarea sau extinderea competenţelor în aceste domenii. Masteratul se încheie cu o disertaţie în baza căreia, după promovare, absolvenţii primesc ”diploma de master”. Un candidat poate participa concomitent la concurs pentru admiterea la mai multe masterate din aceeaşi instituţie sau din instituţii diferite de învăţământ superior, în condiţiile stabilite de Senatul Universităţii, dar poate fi admis la o singură specializare pe locuri subvenţionate de la bugetul de stat”, a decalrat prof. univ. Dr. Costel Samuil prorectorul cu activitatea didactică a USAMV Iași. 

În ceea ce privește admiterea la studiile de licență, înscrierea este programată pentru perioada 13 – 24 iulie 2020. Numărul total de locuri aprobat de către Ministerul Educației și Cercetării pentru absolvenții de liceu este de 955, dintre care 650 locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 305 locuri sunt cu taxă. Important de precizat este faptul că 25 de locuri de la buget sunt prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here