La vremuri noi, tot ei! Alexe, Chirica si Muraru, candidatii PNL pentru functiile de sef la CJ, primar si taietor de frunze in PE

0
90

Astăzi, Biroul Politic Național al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare, pe poziția 9 pe lista PNL, loc eligibil.

De asemenea, BPN al PNL a validat  mandatul de președinte al Consiliului Județean Iași, în persoana actualului președinte Costel Alexe, și la mandatul de primar al Municipiului Iași, prin actualul primar Mihai Chirica.

Obiectivul PNL Iași pentru alegerile locale din 2024 rămâne câștigarea Consiliului Județean Iași, primăriilor municipiilor Iași și Pașcani, orașelor Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, respectiv a unui număr de 60 de UAT-uri din județul Iași.

Muraru a subliniat motivele pentru care el merita aceasta candidatura pentru europarlamentare. Inainte de a lua act de declaratiile acestuia, luati un vomitiv.

Un Iași puternic în Europa nu este doar un slogan ci un crez al Partidului Național Liberal și un angajament față de toți ieșenii. Această candidatură este o recunoaștere pentru Organizația Județeană a PNL Iași, pentru rezultatele noastre, fiind singura candidatură pe un loc eligibil PNL din Moldova. De asemenea, vreau să le mulțumesc colegilor mei de la Iași pentru întregul sprijin și tuturor liderilor din regiunea de Nord-Est pentru susținere. În urmă cu patru ani am început un nou capitol pentru un Iași puternic și prosper și un moment în care ieșenii au considerat că județul nostru prea mult a rămas captiv stagnării. Printr-o nouă viziune liberală, cu o administrație performantă și cu un parteneriat puternic între Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași am reușit să dăm viață marilor aspirații ale ieșenilor. Am finalizat în timp record noul Terminal T4 al Aeroportului Internațional Iași, am pus bazele primelor licitații pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași, am susținut avansul proiectelor Autostrăzilor A7 și A8 prin toate mijloacele care țin de administrația locală, am obținut primele fonduri pentru reabilitarea Filarmonicii de Stat Moldova Iași și am pus bazele construirii noului sediu al Operei Naționale Române Iași. Peste 1,5 miliarde de lei au fost atrași în județul Iași prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pentru 478 proiecte de drumuri, apă, canalizare și gaze naturale. În 2024, este vital ca drumul acestor investiții să nu fie perturbat iar administrația liberală a Iașului să continue în aceeași formulă pentru marile proiecte ale județului nostru. Iașul este pe drumul potrivit pentru consolidarea poziției de pol economic național și o atracție pentru marii investitori, asigurând toate resursele umane și de infrastructură necesare. Astăzi, familia liberală ieșeană are cea mai puternică echipă și cei mai pregătiți candidați, fiind pregătită să câștige toate alegerile din 2024 la Iași. Obiectivul nostru pentru alegerile locale rămâne neschimbat: câștigarea Consiliului Județean Iași, primăriilor municipiilor Iași și Pașcani, orașelor Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, respectiv a unui număr de 60 de UAT-uri din județul Iași. Alături de colegii mei Costel Alexe și Mihai Chirica, împreună cu întreaga echipă liberală ieșeană, vom fi mai puternici și mai determinați ca oricând să câștigăm în 2024., a declarat Alexandru Muraru. 

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a subliniat că 2024 va fi anul ieșenilor și că printr-o administrație liberală puternică (n.r a se citi plina de penali), județul Iași își va consolida poziția de lider regional de dezvoltare economică și infrastructură mare.

Acum patru ani, am devenit Președinte al Consiliului Județean Iași, prin încrederea și votul ieșenilor. Astăzi, mă simt împlinit că am reușit în acest mandat să facem dreptate Iașului și să îl așezăm acolo unde i-a fost dintotdeauna locul, în topul celor mai dezvoltate județe din România. Candidez pentru un nou mandat de Președinte al Consiliului Județean Iași pentru a continua să facem Iașul puternic și dezvoltat. Candidez pentru a continua să construim în Iași. Atâta amar de vreme ne-am uitat în alte părți, gândindu-ne că acolo se poate și la noi nu. Acum e timpului Iașului. Am demonstrat că se poate și la noi, nu doar în vestul țării. Am construit un nou aeroport, în valoare de 100 de milioane de euro, ce este astăzi cea mai mare investiție publică din județul Iași, din ultimii 30 de ani. Putem fi mândri că avem la Iași al doilea cel mai mare aeroport din România, care are în prezent rolul de „autostradă aeriană” ce ne conectează cu restul țării și al Europei. Am finalizat lucrările de modernizare a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” și vom termina foarte curând și noua Unitate de Primiri Urgențe. Am făcut investiții mari în infrastructura de sănătate din cele șase spitale pe care le coordonăm și am sprijinit constant construirea Spitalului Regional de Urgență, care a ajuns, în sfârșit, în etapa de începere a primelor lucrări. Am asfaltat integral Axa Iași-Suceava și drumuri județene importante. Avem șantiere peste tot în județ pentru a conecta peste 100 de comunități la rețeaua de apă și canalizare, un proiect de 600 de milioane de euro, cea mai mare finanțare prin POIM din România. Construim parcuri industriale pentru a atrage noi investitori și a crea mai multe locuri de muncă. Implementăm cel mai mare proiect de dotare a școlilor cu mobilier nou și echipamente în 72 de comune din județ și achiziționăm microbuze școlare electrice și hibrid pentru a crea condiții mai bune pentru toți elevii, indiferent de comuna în care învață. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, am făcut primul pas concret pentru reabilitarea Filarmonicii prin semnarea contractului de lucrări și am reabilitat muzee și obiective culturale importante. Proiecte pe care Iașul le-a așteptat de ani de zile s-au îndeplinit. Toate aceste realizări nu au fost posibile doar prin voința și eforturile noastre, ci și datorită angajamentului ieșenilor pentru dezvoltare și a sprijinului necondiționat pe care ni l-au acordat. Am simțit, în multe momente grele din ultimii ani, că ieșenii mi-au fost alături, iar asta a fost o motivație permanentă de a continua.Proiectele noastre vorbesc cel mai bine despre această administrație și sunt dovada a ceea ce am făcut și ce putem face în continuare. Îmi doresc ca și în următorii ani să fim mândri de comunitatea noastră, să fim mândri de județul în care trăim. Împreună construim în Iași și devenim puternici în Europa, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

La rândul său, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica a reiterat că Iașul are nevoie să continue cu aceeași formulă de guvernare liberală, dar nu prea a reusit sa convinga.

“De când am onoarea să conduc destinele acestui oraș, Iașul s-a schimbat continuu în bine! O demonstrează toți indicatorii economici și sociali, dar și numeroasele cuvinte frumoase despre orașul nostru venite atât din partea ieșenilor, cât și a celor care au vizitat Capitala Moldovei. Această dezvoltare spectaculoasă nu ar fi fost posibilă fără apartenența României la Uniunea Europeană, Iașul beneficiind de consistente fonduri europene. Avem, totodată, un parteneriat excelent cu Guvernul și Consiliul Județean, împreună cu care vom realiza unele dintre cele mai importante proiecte ale orașului și regiunii din ultimul secol: Spitalul Regional de Urgență, Sala Polivalentă, Autostrăzile A7 și A8. Cea mai mare dorință a mea este ca Iașul să își consolideze statutul de metropolă europeană, prin munca noastră, a tuturor celor care iubim acest minunat oraș! Candidez din partea Partidului Național Liberal pentru un Iași puternic în Europa!, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here