Lacrimile de pe icoana parintelui Arsenie Boca au disparut. Ce spune reprezentantul Episcopiei Husilor despre “minune”

0
79

Un reprezentant al Episcopiei Husilor a verificat icoana parintelui Arsenie Boca dintr-un sat din Vaslui despre care credinciosii spun ca a lacrimat 10 zile.
Luni dimineata, lacrimile au disparut, asa ca icoana va fi supusa si altor verificari. Intre timp, zeci de oameni vin in pelerinaj sa se roage la icoana, convinsi ca au in fata o minune dumnezeiasca.
“E cam devreme sa ma pronunt. Icoana va ramane aici. Daca este o minune, se va vedea”, a declarat Adrian Chirvasa, protopop de Vaslui.
Icoana va fi supusa si altor expertize, iar daca se va dovedi ca are valoare iconografica, va fi preluata de parohia din sat. Deocamdata, insa, ramane in troita ridicata de o familie din sat in memoria fetitei lor care a murit in urma cu cativa ani.
Icoana a fost adusa in ziua de Sfantul Gheorghe tocmai de la manastirea Prislop. Convinsi ca au in fata un miracol, zeci de oameni se roaga plini de speranta.
In timp ce unii credinciosi cred ca icoana plange pentru pacatele omenirii, altii privesc totul cu suspiciune.
Aproximativ 95.000 de credinciosi au fost si in weekend in pelerinaj la mormantul parintelui Arsenie Boca aflat la manastirea Prislop, unde a fost staret. Parintele, supranumit Sfantul Ardealului, a fost considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX. A murit in 1989 persecutat de comunisti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here