Un filosof de la “Cuza”, noul redactor-şef al revistei Timpul

0
71

George Bondor, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi, este noul redactor şef al revistei de cultură contemporană Timpul. Începând din luna octombrie 2014 şi până în prezent, George Bondor a coordonat, în calitate de editor, paginile de Filosofie ale revistei Timpul, făcând astfel ca publicaţia să fie singura revistă de cultură din România preocupată să reprezinte într-o manieră sistematică temele, evenimentele şi cărţile specifice acestui domeniu.
‘Am răspuns cu plăcere provocării de a mă reapropia de zona alertă a presei culturale, după o lungă perioadă în care m-am dedicat activităţilor de cercetare şi de predare. Coordonând, din octombrie, secţiunea de Filosofie a revistei, am descoperit nu doar o echipă excelentă, ci şi un nou concept de revistă culturală, deopotrivă serios şi atrăgător. De la venirea lui Daniel Şandru ca director al publicaţiei, Timpul asumă un stil afirmativ şi dezinvolt, reflectând cu echidistanţă actualitatea culturală, dar totodată reuşind să impună noi direcţii în diversele arii ale culturii române contemporane’, a declarat noul redactor-şef al revistei Timpul.
George Bondor este coautor al ‘Locului metafizic al străinului’, volum apărut în 2003 la editura Axis, ‘Dansul măştilor. Nietzsche şi filosofia interpretării’, (2008, Humanitas, Premiul ‘Ion Petrovici’ al Academiei Române, Premiul de debut ‘Aurel Leon’ acordat de Ziarul de Iaşi) şi ‘Dosare metafizice. Reconstrucţie hermeneutică şi istorie critică’ (2013, UAIC). De asemenea, a publicat numeroase studii şi articole în volume colective şi în reviste de specialitate, a coordonat numeroase voolume colective şi în 2013 a tradus cartea lui Pierre Hadot, intitulată ‘Ce este filosofia antică?’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here