Lansare de carte si expozitie inedita de fotografie din arhiva de aur a fotografului interbelic, Costica Acsinte

0
76

Editura Filos din Bucuresti, organizează, in aceasta seara, de la ora 18,30 la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iasi lansarea cărtii „Foto Splendid. Colectia Costică Acsinte. Viata socială”, precum si o expozitie de fotografie – imagini din colectia Costică Acsinte si un colaj-foto realizat de o artistă din Australia.
Expozitia de fotografie contine 23 de lucrări înrămate, care se regasesc si in volumul din colectia de autor. Totodata, se vor expune si 6 dintre fotografiile lui Costică Acsinte procesate într-un mod cu totul special de către fotografa Jane Long (Australia), în cadrul proiectului „Dancing with Costică”, fotografii ce au făcut de asemenea înconjurul lumii, fiind publicate si preluate de foarte multe surse internationale.
Cărtile publicate de Editura Filos în cadrul seriei de autor Costică Acsinte, reprezintă un amplu proiect de valorificare a operei cunoscutului fotograf. Primele două cărți au fost grupate sub tema vieții sociale, fiecare titlu urmând a avea o temă bine conturată evidențiată de fotografii.
Valoarea documentară incontestabilă a acestor fotografii prin care întrezărim o parte a culturii noastre dintr-un secol tumultuos în care România a fost ascunsă de ochii publici internaționali, rezidă tocmai din faptul că oferă o imagine amplă asupra a cine eram, de la regalitate, oameni importanți ai vremurilor (de ex. Nicolae Malaxa), la oameni simpli”, a declarat Richard Constantinescu, redactor sef Editura Filos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here