Lansare de zmeie, demonstratii de navomodele si expozitie de modelism feroviar, in week-end, la Palas Mall

0
64

În week-end-ul în care Palas marchează trei ani de la inaugurare, ansamblul urbanistic sărbătoreşte şi Ziua Copilului cu cele mai frumoase evenimente pentru întreaga familie: expoziţie de modelism feroviar, demonstraţii de navomodele, aeromodele şi robotică, spectacole artistice, târg dedicat prichindeilor, desene pe asfalt, lansare de zmeie, fashion show şi multe altele.

De vineri până luni, în perioada 29 mai – 1 iunie 2015, pe esplanada Palas, intrarea dinspre Palatul Culturii, va avea loc un târg dedicat celor mici, unde se vor găsi dulciuri delicioase, jucării, baloane şi multe altele.

Tot în week-end, clienţii Palas Mall sunt invitaţi la Tram Fest, unde vor avea ocazia să vadă cea mai mare dioramă de modelism feroviar expusă în regiune. Pasionaţi din Iaşi, Bucureşti, Braşov şi Galaţi vor fi prezenţi în Atrium, în perioada 30 mai – 1 iunie, cu module şi machete de trenuleţe, tramvaie şi peisaje, în total 33 de metri liniari, care îi vor încânta deopotrivă pe cei mici şi pe cei mari. Totodată, va fi prezentată o replică a fostului depou de locomotive cu abur de la Huşi, iar vizitorii vor putea să admire o expoziţie foto cu gările din anii 1900, din zonele Moldovei şi Bucovinei. În plus, organizatorii evenimentului, Clubul de modelism feroviar „Tram and Train”, din cadrul Asociaţiei „Prietenii Tramvaiului” Iaşi, îşi propun să strângă fonduri pentru restaurarea singurului tramvaiului Tatra din Iaşi.

Ziua de duminică va fi deosebit de atractivă pentru copii. De la ora 10.30, în parcul Palas, vor avea parte de demonstraţii spectaculoase de navomodele şi aeromodele, realizate de prichindeii de la Palatul Copiilor, precum şi de desene pe asfalt, cu tema „copilăria”.

De la ora 11.00, în Atriumul Palas Mall, cei mici vor participa la cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Carnaval la Palat”. Aproximativ 300 de preşcolari şi elevi din ciclul primar şi gimnazial îşi vor demonstra talentul în crearea măştilor, a costumelor personajelor din poveşti şi a celor din materiale reciclabile, care vor putea fi admirate într-o paradă ce va porni din faţa Palatului Culturii înspre Atrium.

Tot în Atrium, de la ora 14.00, vor avea loc spectacole de dans, printre care şi cel susţinut de Ansamblul Folcloric „Stejărelul” din Pădureni, judeţul Vaslui. De la ora 17.00, urmează o piesă de teatru cu marionete, iar de la ora 18.00, live show de muzică susţinut de DJ Gruia, un copil deosebit de pasionat.

Luni, de Ziua Copilului, va fi un maraton de evenimente dedicate prichindeilor, care vor primi în dar de la Palas zmeie, pe care le pot înălţa în parc. De la ora 10.30, cei mici sunt invitaţi pentru a-şi exprima creativitatea prin desene pe asfalt. Prichindeii de la Palatul Culturii vor fi prezenţi în parc cu roboţii pe care au învăţat să îi realizeze la cluburile tematice.

De la ora 11.00, distracţia va începe şi în Atriumul Palas Mall cu o sesiune îndrăgită de teatru de păpuşi. Urmează parade de modă ale Academia Show Junior, dans cu şi pentru cei mici, caravana mascotelor, spectacole de balet, iar de la ora 16.00, copiii vor fi răsfăţaţi cu prezentările Kids Fashion Show by First Models.

„Şi tu poţi să fii poliţist” este invitaţia adresată prichindeilor de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. De la ora 17.00, în parc, copiii vor avea ocazia să vadă de aproape cum arată o maşina de Poliţie Rutieră şi cu ce este dotat un laborator de criminalistică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here