Lansarea cărții „După Dumnezeu: morala și bioetica într-o epocă secularizată” de H. Tristram Engelhardt Jr

0
93

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, organizează, marți, 9 ianuarie, începând cu ora 17:00, în Sala „Iustin Moisescu”, lansarea cărții autorului H. Tristram Engelhardt Jr.: „După Dumnezeu: morala și bioetica într-o epocă secularizată”.

Cartea apărută la Editura Doxologia este îngrijită și tradusă în limba română de dr. Andrei Dârlău, care a semnat studiu introductiv și notele volumului.

Evenimentul îi va avea ca invitați pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, dr. Andrei Dârlău, pr. prof. univ. Dr. Gheorghe Popa, Cătălin Jeckel.

Lansarea cărții va fi moderată de prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, cel care prezintă cartea „După Dumnezeu. Morala și bioetica într-o epocă secularizată” drept cea mai fascinantă operă a lui Tristram Engelhardt Jr:

Cartea este o critică inteligentă a filosofiei morale seculariste contemporane, în favoarea unui tradiționalism înrădăcinat în perspectiva Bisericii Ortodoxe și conține numeroase argumente puternice. Ea oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra celor mai profunde și grele probleme atât din filosofia morală, cât și din bioetica timpului nostru.

Este o carte pigmentată cu multe pasaje autobiografice, în care sunt adunate și dezvoltate ideile din întreaga sa operă. Autobiografia sa intelectuală oferă o mulțime de impresii personale care și-au pus amprenta în dezvoltarea culturală și sunt de cea mai mare importanță pentru a reconstrui gândirea lui Engelhardt.

Cartea relatează parcursul istoric și cultural al orientării seculariste moderne, explică apariția și transformările bioeticii, precum și pericolul ca societatea să-și inventeze o morală care este una de după Dumnezeu, și adesea, în mod clar, chiar contra lui Dumnezeu”.

Intrarea la eveniment este liberă.

Aida POPA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here