Lectura publica in parcurile din Iasi. Cluburile de poveste poposesc si in cartierele Iasului

0
71

Organizația Salvați Copiii Iași lansează proiectul Clubul de poveste în cartierul tău!, proiect finanțat de Cercul Donatorilor Iași cu sprijinul Fundației Comunitare Iași

,,Clubul de poveste în cartierul tău!” își propune să aducă împreună copiii din cartierele ieșene, pentru a descoperi personajele din poveștile tradiționale românești, întâmplările- povețe prin care acestea trec și pentru a redescoperi lectura, alături de voluntarii Salvați Copiii Filiala Iași. Acestora li se va alătura un personaj de poveste reprezentat de un animator socio-educativ ce va crea o atmosferă de lectură incitantă în care copiii vor avea prilejul de a interacționa, de a se exprima liber, făcând schimb de idei în baza lecturii realizate.

Evenimentul de lansare a proiectului va avea loc la Centrul de Consiliere pentru Părinți, Salvați Copiii Filiala Iași 23 iulie 2015, ora 11.00 ( Bd.Chimiei Nr.3, Bl. F2-1, Sc. A și B).

Prin intermediul proiectului ,,Clubul de poveste în cartierul tău”, se doreste organizarea unor cluburi de poveste-lectură prin realizarea de activități educativ-recreative în parcurile din cartierele ieșene; promovarea și utilizarea educației nonformale în scopul maximalizării învățării și cunoașterii ce permite dezvoltarea psihosocială a copiilor prin intermediul comunicării, interacțiunii directe realizată la nivel interpersonal; promovarea și sprijinirea pasiunii pentru lectură- un stimul pentru creativitate, dezvoltare morală și întărire a relației cu părinții.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4-12 ani ce își petrec timpul liber în parcurile din cartierele ieșene, fiind invitați, cu acordul parinților, de către voluntarii Salvați Copiii Filiala Iași să participe în cadrul Clubului de poveste.

Reprezentantii Salvati Copii isi propun să organizeze un număr de 10 sesiuni de lectură,  cu activități  săptămânale în zi de vineri după-amiază sau sâmbătă după-amiază. Activitățile se vor desfășura timp de 3 luni (iulie-august-septembrie) în cartierele ieșene: Parcul Copou, Parcul Alexandru Cel Bun, Parcul Tătărași, Parcul Expoziției, spații deschise din Păcurari, Nicolina și Bularga.

Programul sesiunilor de lectură va fi făcut public pe canalele de comunicare online: facebook- Salvati Copiii Iasi și prin intermediul mass-mediei, iar prima activitate va avea loc în data de – 24 iulie, orele 16.00 -18.00, Parcul Expoziției, Copou.

Proiectul este finanțat de Cercul Donatorilor Iași, o comunitate de donatori ieșeni care susține și încurajează inițiative valoroase din localitate, oferindu-le sprijinul financiar pentru implementare și un cadru de interacțiune cu donatori responsabili:  http://iasi.cerculdedonatori.ro/ .

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here