Legături bolnăvicioase în familia Iordache. “Fata lu mama” a scos-o la tribuna Parlamentului, tot ea era să o bage în puşcărie

0
92

Ştefana Iordache, fiica fostei deputate PSD/UNPR, Luminiţa Iordache, este singura care o mai scoate din anonimat şi rutină pe fosta celebritate politică a ţării. Adrenalină maximă, ziele acestea, pentru bătrâna curtezană a politicii de Bahlui, care era cât pe ce să cunoască condiţiile umede ale celulelor în care au fost încarceraţi la grămadă mai marii PSD, de un an încoace. Săptămâna aceasta, fosta deputată a fost condamnată cu suspendare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 6 luni de închisoare, pentru conflict de interese.
„Inculpata a propus angajarea fiicei sale pe post de referent în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acesteia, pe o perioadă determinată, din februarie 2009 până la sfârşitul mandatului”, au spus procurorii PICCJ. În baza acestui contract, s-au plătit 18.763 lei din bugetul Camerei Deputaţilor.
Inspectorii de integritate au fost cei care au atras atenţia asupra acestei situaţii. Peste cazierul pătat, Luminiţa Iordache va trebui să plătească cheltuieli judiciare de 700 lei.

Luminiţa Iordache a fost deputat în mandatul 2008-2012 din partea PSD (până în 2010) şi, ulterior, din partea UNPR, fiind aleasă în Colegiul nr. 1 din judeţul Iaşi, zona Răducăneni. Pe parcursul mandatului de parlamentar a rămas celebră cu o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, de la înălţimea tribunei Parlamentului, în care cerea imperativ desfiinţarea Spitalului Municipal Constanţa pentru simpla vină pe care a găsit-o cadrelor medicale de acolo, de a nu o fi tratat pe fiica ei, necuplata pe atunci cu fiul lui Gabriel Mardarasevici, de dureri de burtă după ce mâncase în neştire nişte fructe de mare.

Puteti urmari integral, celebra interpelare facuta de catre deputata Luminita Iordache in anul 2009.

http://www.cdep.ro/interpel/2009/i959A.pdf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here