Un revoluţionar a înşelat CAR-ul pensionarilor. Boxerul Mitică Ungureanu, doi ani de Master Chef în puşcărie

0
76

Mitică Ungureanu, fost boxer, consilier local şi…revoluţionar, a fost condamnat pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceast puşcăriaş de 60 de ani, care a mai fost condamnat în două rânduri la închisoare, tot pentru înşelătorie, a recidivat în anul 2008, atunci când a escrocat Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, de la care a luat cu acte false un împrumut de 3.000 de lei. Pentru că nu Avea garanţi, Ungureanu a profitat de faptul că era preşedintele Asociaţiei Intermediu şi a întocmit în mod fictiv un contract de muncă pentru Livia Hriţcu. După ce a încasat banii, Ungureanu nu a mai înapoiat niciun leu. Şefii CARP au încercat în anul 2008 să-l execute, însă nu au reuşit din cauză că …era luptător pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989. Săptămâna aceasta, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Ungureanu la un an şi nouă luni de închisoare şi i-au interzis să fie ales în funcţii publice, să ocupe funcţii de conducere ori să reprezinte o persoană juridică, timp de patru ani.
Lider al Partidului Sportivilor şi Susţinătorilor în anii ’90, el fost condamnat în două rânduri la închisoare, acuzat de înşelătorie. Mai nou, Mitică Ungureanu a participat la emisiunea concurs Master Chef, unde a primit anul trecut, şorţul Master Chef pentru a trece în următoarea etapă, după ce a gătit juriului sarmale cu mămăligă. Acesta le-a spus că găteşte de 40 de ani, joacă şah, şi a practicat boxul, aruncându-I mănuşa în câteva rânduri lui Vasile Câtea, actualul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box, acesta fugind de fiecare dată cu coada între picioare.

Toate necazurile par să i se tragă de pe vremea când fostul boxer era administrator la AC Democratics SRL în anul 2005 şi făcea afaceri cu o firmă din Basarabia. Afaceriştii moldoveni au fost „traşi“ în ţeapă de Mitică şi s-au dus direct la Poliţie. Cea mai interesantă parte din povestea vieţii lui este însă pe vremea când era turnător la Securitate. După datele făcute publice de CNSAS, acesta a fost recrutat în anul 1987 şi avea ca misiune să-i toarne pe cei care aveau de gând să fugă din ţară. Acesta culegea informaţiile de prin cârciumile aflate în centrul Iaşului, la acea vreme. Ca urmare a acestei dezvăluiri, făcute de CNSAS în 2011, Mitică Ungureanu a pierdut certificatul de revoluţionar şi banii pe care îi primea lunar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here