Legendarul Covaci, refuzat de UCMR. Aceeasi experti de duminica din UCMR i-au atestat ca si compozitori pe Selly sau Romeo Fantastick

0
103

Nicu Covaci, fondatorul legendarei trupe Phoenix, care va împlini, în aprilie, vârsta de 76 de ani, nu a fost primit în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.
Nicu Covaci a încercat de mai multe ori să facă parte din Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), pentru ca opera sa să fie protejată și recunoscută.
Recent, Nicu Covaci a fost anunțat că nu a reușit să întrunească punctajul necesar admiterii în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, ca atare a fost respins ca membru al UCMR.
Stimate domnule Nicole Covaci. Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pe care ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluat cu media de 7.60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8.00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR. În conformitate cu Statutul și Regulamentul UCMR, Biroul Executiv a dispos informarea DVS. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR”, se arată în informarea semnată de Nicole Gheorghiță, vicepreședinte UCMR, în 13 martie 2023.
Pentru că Nicu Covaci nu a obţinut atestatul de compozitor, el nu va primi pensie.
Eu nu am o pensie, deși am adus țării acesteia milioane. Sunt umilit, trebuie să mă duc zilele astea la Uniunea Compozitorilor, să dau examen de compozitor.
După 50 de ani în care am compus atâtea piese și au încasat bani de pe urma lor, mi-au dat și mie o mică părticică, este drept. Dar ei nu-și pun întrebarea că atâta timp au încasat niște bani de la mine, pe piese compuse de mine, iar acum vor să mă pună să demonstrez că sunt compozitor. Nu este nimic, o să mă duc să dau examen, poate o să pic”
, declara artistul la Realitatea în decembrie 2022.
In timp ce masa de manevra statuta de la UCR ii respinge lui Covaci atestatul de compozitor, pe lunga lista a compozitorilor si muzicologilor afiliati la UCMR ii regasim pe mult mai respectabilii Adrian Copilu Minune, Catalin Maruta, Dan Armeanca, Selly, Marius de la Arad, Tita Barbulescu, Marius din Frankfurt, Mihaela de la Vilcea, Demonu, Viorel de la Constanta sau Romeo Fantastick.Lista integrala a membrilor o gasiti aici: https://ucmr-ada.ro/membri/lista-membrilor-ucmr-ada-2/
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here