Prima premiera a anului la Opera Iasi: „Il trovatore”, de Giuseppe Verdi

0
96

Opera Națională Română din Iași oferă publicului o nouă premieră. Este vorba de „Il trovatore”, care va putea fi urmărită în dublă reprezentație, cu distribuții diferite, pe 25 și 26 martie.
Opera în patru acte compusă de Giuseppe Verdi, pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia „El trovator”, de Anton Garcia Gutiérrez, a avut premiera mondială pe 19 ianuarie 1853, la Teatro Apollo din Roma.
Pentru a completa trilogia populară verdiană, Rigoletto, Il Trovatore, La Traviata, era nevoie să vadă din nou luminile rampei Il Trovatore, care a avut ultima premieră pe scena instituției noastre în urmă cu patru decenii. În premiera din acest an, regizorul italian Matteo Mazzoni și colaboratorii lui au păstrat patina gotică la costume și decoruri, dar au adus un aer special, proaspăt, spectacolului. Sunt absolut convins că toate eforturile depuse de întreg colectivul teatrului liric ieșean, care a lucrat intens pentru acest eveniment, vor avea ca rezultat noi reprezentații memorabile” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
Conducerea muzicală a spectacolelor în care vor evolua invitați speciali, soliștii, Corul, Baletul și Orchestra Operei Iași, va fi asigurată de maestrul David Crescenzi.
Reprezentațiile de pe 25 și 26 martie se vor juca cu casa închisă, biletele de intrare epuizându-se la puțin timp de la punerea lor în vânzare.
Iubitorii operei care nu au reușit să-și procure tichete de intrare vor putea asculta evenimentul de pe 25 martie în direct, pe o nouă frecvență Radio România Muzical, care, începând de pe 22 martie, va emite la Iași pe 95,4 FM.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here