Liberali paraleli cu realitatea! Sefii judetului bat campii cu strategii de transport, iar taranii asteapta microbuzele pe marginea drumului, in lipsa unei autogari

0
69

Tripleta liberala de la conducerea Consiliului Judetean Iasi, a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare care se va desfășura, pe 27 iulie, în comuna Scobinți. Consilierii județeni urmează să aprobe Programul Județean de Transport Public, care va stabili cadrul de funcționare în perioada 2023 – 2028.
Am organizat mai multe întâlniri cu operatorii de transport și cu primarii din județ, pentru a pune bazele unui program eficient, care să răspundă nevoilor de transport ale ieșenilor. Strategia pentru transportul public județean pe următorii șase ani a fost concepută astfel încât să avem un echilibru economic și social. Tocmai de aceea, vor fi scoase la licitație grupe de trasee și nu trasee separate, pentru a ne asigura că eliminăm posibilitatea ca operatorii să renunțe la rutele mai puțin rentabile. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp, să demarăm procedurile de achiziție pentru a fi în grafic și a asigura, fără sincope, un serviciu vital pentru locuitorii județului’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.
Prin hotărâri de CJ, mai multe drumuri comunale vor fi trecute în domeniul public al județului în vederea realizării obiectivului de investiții ”Înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași”.
’După mai multe întâlniri în teren și discuții cu primarii comunelor de pe traseu și cu proiectantul, am decis să facem câteva ajustări la traseul initial. Unul dintre obiectivele centurii cu lungimea de 73 de kilometri va fi acela de a reorienta traficul din oraș spre zonele din proximitatea Iașului, folosind această infrastructură rutieră, cu ocolirea municipiului într-un timp mai scurt și mai sigur, într-o variantă mai lejeră de trafic. Vom reuși, în acest fel, să oferim ieșenilor o infrastructură rutieră cu importante beneficii, prin care dezvoltăm județul și îmbunătățim condițiile de viață ale locuitorilor’’, a mai spus Alexe.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here