Elevi din judetele Moldovei, momiti cu mese la cantina si drumetii, pentru a deveni studenti ai USV Iasi

0
70

Timp de o săptămână, aproape 100 elevi vor testa viața romantata de student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de a Brad” din Iași (USV), care organizează Școala de vară „Vreau să fiu student la USV Iași”, eveniment dedicat elevilor din zona de interes a universității ieșene.

Astfel, cei 100 de elevi care sunt de la colegii și licee din Tecuci, Vaslui, Galați, Botoșani și Iași vor fi cazați în campusul din dealului Copoului, vor lua masa la Cantina-Restaurant a Universității și vor participa la diverse activități și cursuri organizate pe domenii economice de interes, special dedicate acestora.

Scopul acestei activități este acela de a oferi oportunități noi elevilor de liceu prin care să experimenteze viața de student timp de o săptămână, în vederea adaptării acestora cu specificul vieții academice. Elevii vor avea parte de activități didactice în scopul familiarizării cu disciplinele studiate în cadrul facultăților USV, vor afla informații inedite și curiozități privind siguranța alimentelor, nutriția și salvarea vieții necuvântătoarelor. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată activităților practice, elevii având parte de vizite de studiu în atelierele de microproducție ale USV Iași, dar și în fermele didactice ale acesteia ”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Tinerii viitori studenți ai USV Iași vor mai avea parte și de drumetii organizate la diverse obiective turistice ale Iașului.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here