Liberalii aprind fitilul unei bombe diplomatice! Consilierul filosemitului Chirica, fost lider al extremiștilor de dreapta

0
72

Gafă de proporții în PNL Iași! Liberalii ieșeni au cerut, în mod imperativ, scoaterea de pe listele la Senat a candidatului USR-Plus, Cristian Berea, lider al Organizației Noua Deaptă. În timp ce liberalii se dau de ceasul morții, jubilând mai ceva ca în cazul descoperirii unui criminal de război în corul grădiniței, unul dintre consilierii primarului PNL Mihai Chirica, este chiar fostul lider al Organizației Noua Deaptă . Acest fapt pute de la o poștă a ipocrizie și demagogie ieftină, și nu se pupa deloc cu eforturile administrației Chirica de a apăra memoria victimelor Holocaustului, a Pogromului de la Iași, sau cu dorința ca Iașul să devină un oraș al memoriei victimelor ororilor anti-semite.

Pe principiu “dacă tăceau, filozofi rămâneau”, liberalii ieșeni au gafat monumental într-o încercare de a arăta cu degetul către lista de candidați ai USR, fără ca în prealabil să-și verifice spatele. Totul a început de la solicitarea PNL Iași de retragere imediată de pe liste a candidatului Alianței USR-PLUS de pe locul 2 Senat, Cristian Berea,” lider al organizației neo-naziste, antisemite și neolegionare –  „Noua Dreaptă” . Liberalii ieșeni au cerut conducerii Alianței-USR Plus  să prezinte motivele pentru care “acest extremist, cu funcție de conducere a unei organizații neonaziste”, se află pe locul doi în lista candidaților pentru Senatul României, cu toate că Berea nu mai are nicio legătură cu Noua Dreaptă.

Prezența pe locul doi al listei pentru Senat din partea USR-PLUS a celui care a fost vicepreședinte a organizației „Noua Dreaptă”, Cristian Berea, este o jignire imensă pentru ieșeni. Este o confirmare a prezenței unui extremist de dreapta, care a aderat oficial la o organizație antisemită, neonazistă și legionară, în listele pentru Parlament.  Într-un oraș care face eforturi mari, de ani de zile, pentru a apăra memoria victimelor Holocaustului, a Pogromului de la Iași și a violențelor antisemite din perioada interbelică, prezența unui conducător al organizației „Noua Dreaptă” pe liste, este o sfidare grosolană. Prin această candidatură, USR-PLUS sabotează oficial eforturile Iașului de a deveni un oraș al memoriei victimelor ororilor antisemite. Încercarea USR-PLUS de a ascunde trecutul acestui lider local al neo-legionarismului este evidentă. Solicităm oficial retragerea de urgență a acestuia de pe listele pentru Parlament și reacția conducerii centrale a USR-PLUS față de această situație intolerabilă” a declarat deputatul Alexandru Muraru, prim-vicepreședintele PNL Iași.

Au aprins fitilul unei bombe din prostie

Cu o demagogie maximă, liberalii vorbesc despre candidatura lui Berea ca despre “o sfidare grosolană”, la adresa Iașului, omițând din prostie să spună că pe statele de plată ale liberalului Mihai Chirica se află Marius Pârciu, fostul lider al Organizației Noua Dreaptă Iași. Ar fi și ciudat ca vreun liberal să susțină că nu știa acest lucru, cu atât mai mult cu cât Marius Pârciu a fost, până la arestarea liberalului Cristian Adomniței, comunicatorul său de Casa Pătrată.

În noiembrie 2005, pe numele lui Marius Pârciu a fost întocmit și un dosar penal care a avut la bază orientările și activitatea sa anti-semită.

Poliţiştii au întocmit ieri seară un dosar penal mai rar. Doi studenţi au fost acuzaţi de afişarea publică a unor însemne legionare, asimilate celor fasciste. Tinerii au fost prinşi în flagrant în timp ce lipeau afişe cu mişcarea Noua Dreapta. Cei care s-au ales cu dosar sînt Marius Pîrciu, student la Filozofie, preşedintele filialei ieşene a Forumului Creştin Noua Dreaptă, şi Iulian Dumbravă. Studenţii lipeau prin oraş afişe cu însemne legionare pe care scria Noi sîntem Noua Dreaptă, iar în josul paginii era un număr de telefon la care doritorii puteau cere relaţii despre cum pot deveni membri ai mişcării Noua Dreaptă”, titra un cotidian local la acea vreme.

Suntem un forum creștin care nu are obiective politice. Funcționăm în baza unei legi din 1924, nu în baza legii partidelor politice. Avem puțini membri, dar buni. Oricum, noi nu facem înscrieri ca un partid politic. Cine vrea să vină în rândul nostru trebuie să dovedească faptul că merită acest lucru… Cerem scoaterea în afara legii a sectelor de tot felul. Mormonii sunt printre cei mai periculoși, pentru că reuțesc să atragă oamenii neinstruiți. Ei organizează cursuri gratuite de limbă engleză, dar citesc la aceste ședinte cartea lui Mormon”, spunea liderul neolegionarilor ieșeni prin anul 2003. Dacă ar fi să-i dăm crezare, liderul PNL Iași, nu a fost cu siguranță la cursurile mormonilor.

Între timp, înflăcărarea a mai scăzut, și absolventul de Filozofie/ Istorie a văzut pe pielea lui că se moare de foame din idei și pichetări de sedii ale mormonilor, așa că s-a dat pe lângă partidele politice unde, e adevărat că nu sunt atât de puțini și buni ca la Noua Deaptă, dar măcar sunt de cursă lungă.

În anul 2016, Marius Pârciu bate palma cu Mihai Chirica și îl găsim angajat ca inspector în cadrul Biroului de Comunicare din Primăria Iași unde, culmea, are misiunea de a scrie parte dintre discursurile lui Chirica, printre care se regăsesc și cele de la întâlnirile cu membrii comunității evreiești.

Chichirau se prinde in hora gafelor. Tot din prostie

Solicitându-i-se un punct de vedere cu privire la fostul statut la lui Cristian Berea, președinta USR Iași a avut o reacție halucinantă.

Cristi Berea este membru Plus. Vă rog să solicitați declarații de la Plus”, a spus Cosette Chichirău, anulând din doua propoziții o întreagă alianță care se îmbățoșează artificial să facă opoziție față de PNL sau PSD.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here