Liderul PNL Iasi sustine ca botosanenii sunt ciuma sistemului medical

0
120

Un nou caz Botoșani la Iasi. Cel mai mare spital de urgență din Moldova condus de un PSD-ist fără nicio pregătire în domeniul medical. Solicităm ministrului Rafila să demită sinecura de la Iași.

Incompetența este definiția unui sistem medical în care persistă teama de a trezi din somn un doctor, unde femei sunt nevoite să nască în stradă sau gravide care pur și simplu mor pe mâna neglijenței, unde spitale de pediatrie iau foc și unde specialiștii lipsesc cu desăvârșire.

Cinismul este definiția în conducerile spitalelor a unor oameni care nu au nicio legătură cu sistemul și cu actul medical, așa cum a făcut PSD Iași cu instalarea succesivă a unui botoșănean fără experiență în domeniul medical la spitalele „Sf. Spiridon” și „Sf. Maria”. Este aceeași rețetă ca la Botoșani, unde un fost lăcătuș mecanic a fost numit director al celui mai mare spital din județ de către șefii PSD Botoșani, în plin scandal al azilelor de bătrâni. La scurt timp, la maternitatea din Botoșani, o mamă a trei copii a murit pe patul de spital strigând că nu mai are aer.

Reamintesc că, în 2019, la Spitalul de Urgenţe pentru Copii „Sf. Maria” Iași, BARONUL MARICEL POPA a adus un manager din Botoșani, o sinecură care nu avea nicio legătură cu domeniul și care a stârnit revoltă în lumea medicală ieșeană. Anul acesta, prin ordinul ministrului PSD Alexandru Rafila și cu girul prefectului PSD BOGDAN COJOCARU, același om de partid a fost pus director la Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Rețineți, vorbim de cele mai mari unități medicale din regiunea Nord-Est, unde sunt tratați mii de pacienți anual!

Practic, la două din cele mai mari spitale din Moldova, într-un mare centru universitar medical, PSD Iași nu a fost capabil să identifice profesioniști care să nu fie pile de partid! În altă ordine de idei, cel care a fost considerat incapabil să conducă Spitalul Județean de Urgență Botoșani a fost considerat ideal pentru a conduce cele două mari spitale din Iași!

Este doar o chestiune de timp până când incompetența și cinismul care definesc numirile politice făcute de PSD la vârful spitalelor vor provoca noi tragedii. De aceea, solicit ministrului Rafila să prevină o nenorocire care poate curma vieți omenești și să demită sinecura de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași”, sustine Alexandru Muraru, președinte PNL Iași.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here