O noua era a nepotismului la Aeroportul din Iasi, obiectiv care va atinge un numar de 220 de angajati

0
135

Plenul Consiliului Județean s-a reunit în sistem online, pentru aprobarea de urgență a șase proiecte de hotărâre. A fost votată o nouă organigramă, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare ale R.A. Aeroportul Internațional Iași. Noua structură organizatorică va cuprinde un număr total de 220 posturi și este adaptată la noua configuraţie de facilităţi a aeroportului, urmărind îmbunătăţirea serviciilor oferite şi asigurarea unor condiţii sporite de siguranţă şi securitate în zona aeroportuară.

Consilierii județeni au aprobat, de asemenea, un proiect de hotărâre privind efectuarea de către Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi a lucrărilor de consolidare şi întreținere a sectorului de drum din DJ 281D cuprins între km 30+370 – 30+640, în zona lacului Bulbucani, unde au apărut alunecări de teren. Decizia a fost luată în baza unui studiu geotehnic de stabilitate și a unei expertize tehnice care au evidențiat necesitatea consolidării drumului cu o structură de sprijin cu fundație de piloți forați, dispuși la baza versantului, și refacerea taluzului cu pământ armat cu geogrile biaxiale.

Plenul a mai votat realizarea de investiții în sistemele informatice şi în infrastructura digitală a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva“ și a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna”, precum și realizarea în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi a evenimentului “Marea Dictare’’, prin care va fi marcată pe 31 august Ziua Limbii Române.

“Ne angajăm să implementăm, prin intermediul DJADP, măsurile de consolidare relevate de expertiza tehnică pe care am solicitat-o încă din primăvară, după ce au apărut primele semne ale mișcării de versant. Prioritatea noastră este să asigurăm un mediu rutier sigur și functional pentru ieșeni și pentru toți participanții la trafic. Totodată, am aprobat proiectele de digitalizare pentru celelalte trei spitale din subordine, pentru a putea fi depuse spre finanțare. Astfel, vom susține creșterea calității serviciilor medicale și eficientizarea proceselor administrative. Aceste eforturi se înscriu în obiectivul nostru de a asigura accesul la îngrijiri medicale moderne și de înaltă calitate pentru toți cetățenii. Am aprobat organizarea unui eveniment special dedicat Zilei Limbii Române, o inițiativă prin care ne propunem să celebrăm bogăția și frumusețea limbii noastre materne. Prin aceste proiecte și acțiuni, ne continuăm misiunea de a construi un viitor mai bun pentru întreaga noastră comunitate. Rămânem ferm angajați în dezvoltarea durabilă și în îmbunătățirea vieții ieșenilor’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Proiectele de hotărâre aprobate de plenul CJ în ședința extraordinară de astăzi pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Iași, www.icc.ro, accesând linkul:

https://www.icc.ro/ro/sedinte/2023/ordine-de-zi-%C8%99edin%C8%9Bei-extraordinare-convocat%C4%83-de-%C3%AEndat%C4%83-din-22-08-2023

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here