Lista terenurilor de sport din incinta scolilor din Iasi, deschise şi în weekend

0
71

Consilierii locali vor analiza în şedinţa din 28 iunie un proiect de hotărâre care vizează încheierea unui acord de parteneriat între Municipiul Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, unităţile şcolare ale Municipiului Iaşi implicate în acest proiect şi Poliţia Locală Iaşi cu privire la accesul pe terenurile de sport a copiilor sau tinerilor în mod gratuit pentru desfăşurarea de activităţi sportive, pe durata vacanţelor şcolare dar şi în weekenduri pe tot parcursul anului, în condiţii de siguranţă.

Deja, în baza HCL nr.194/30.05.2018, în vigoare în cursul anului trecut, Municipiul Iaşi a dat startul unor activităţi practice care implică diferite forme de mişcare pe terenurile de sport din incinta unităţilor şcolare ale Municipiului Iaşi pe durata vacanţelor şcolare.

Din dorinţa de a continua, dar şi de a amplifica programul iniţiat în 2018, Municipiul Iaşi îşi propune, prin acest nou proiect, să reglementeze accesul şi folosirea gratuită a bazelor sportive din incinta unităţilor şcolare preuniversitare, prelungind durata de folosinţă a terenurilor în perioada vacanţelor şcolare cu accesul şi în weekenduri, pe tot parcursul anului.

Conducerile unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Iaşi implicate în acest proiect vor afişa, la intrarea în bazele sportive, programul de folosire a acestora. Poliţia Locală Iaşi va asigura ordinea publică la unităţile şcolare partenere în proiect.

Unităţile de învăţământ partenere în acest proiect sunt:

Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”

Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”

Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”

Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”

Liceul Teoretic „Miron Costin”

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Şcoala Gimnazială „Ion Ghica”

Şcoala Gimnazială „Ştefan Bârsănescu”

Şcoala Gimnazială „Elena Cuza”

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here