Membru al Baroului, pedepsit cu executare de Curtea de Apel Iași. Escrocul in roba “ii avea la degetul mic” pe magistrati si procurori

0
58
Un avocat vasluian a fost pedepsit joi după-amiază de magistrații ieșeni. Curtea de Apel Iași l-a condamnat pe avocatul Neculai Horobeț la pedeapsa rezultantă de patru ani și șase luni de închisoare, sub acuzația de trafic de influență. 
Mai mult, în același dosar, instanța a dispus condamnarea lui Daniel Stănescu la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influență. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată. 
Procurorii DNA Iaşi l-au trimis în judecată pe avocatul vasluian la sfârșitul anului 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Alături de avocat a fost trimis în judecată şi Daniel Stănescu, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă. 
În perioada iunie – iulie 2013, inculpatul Horobeț Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care și inculpatul Stănescu Daniel, suma totală de 5.050 de lei, din care a primit 3.050 de lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor magistrați, asupra unor persoane din conducerea Primăriei Municipiului Vaslui și asupra unor comisari ai Gărzii Financiare – Secția Județului Vaslui“, au spus cei de la DNA. 
Aceștia au adăugat că, în cazul lui Stănescu, de la care a cerut suma de 1.700 de lei și a primit 1.250 de lei, Horobeț i-ar fi promis acestuia că va interveni pe lângă comisari ai Gărzii Financiare – Secția Județului Vaslui și-i va determina pe aceștia să finalizeze mai repede un control ce se desfășura la o societate administrată de primul inculpat, fără a dispune poprirea pe conturile firmei respective. 
În plus, inculpatul Horobeț Neculai a lăsat să se creadă că are influență și asupra unui procuror și că-l va determina să dispună, într-un dosar în care Stănescu Daniel avea calitatea de învinuit, o soluție de scoatere de sub urmărirea penală”, au încheiat anchetatorii. Horobeţ a mai fost trimis în trecut în judecată sub aceeași acuzație. 
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here