Liviu Brătescu si-a dat demisia din functia de secretar de stat in Ministerul Culturii

0
61

Iașul pierde din ce în ce mai mult din firavele ancore politice la centru. Astăzi, Liviu Bratescu, secretar de stat în Ministerul Culturii, și.a anunțat demisia din functie.
După doi ani de la momentul în care am fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, mi-am înaintat astăzi demisia solicitând primului ministru Nicolae Ciucă eliberarea mea din funcția deținută. Am luat această decizie din motive personale.
Am ocupat această demnitate publică atât timp cât am considerat că pot ajuta și rezolva anumite probleme. Am convingerea că acele proiecte începute împreună cu colegii și specialiștii din minister vor continua.
Pentru toate proiectele pe care am reușit să le duc la indeplinire sau am început demararea lor – înființarea unor muzee, discuțiile privind noul Acord-Cadru de împrumut între România și BDCE pentru domeniul cultural (incluzând aici prima investiție culturală majoră pentru Iași și anume finanțarea unui nou sediu pentru ONI), negocierile privind proiectele culturale din cadrul PNRR, promovarea unor proiecte în cadrul UNESCO, schimbări legislative, transparentizarea procesului de realizare a comisiilor naționale din cadrul MC etc. Rămân un apropiat al domeniului cultural urmărind proiectele începute. Voi primi cu încredere următoarea provocare instituțională”
, a declarat Liviu Brătescu, prim-vicepreședinte PNL Iași.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 − = 40