Locul din România unde trenul merge mai încet ca bicicleta

0
63

V-ați întrebat vreodată cât de încet poate ajunge să meargă un tren din România? 10 kilometri pe oră. Adică mai încet decât o bicicletă.
Aceasta este viteza pe care au trenurile din România pe anumite relații. Cel puțin așa susține negru pe alb, într-un document oficial, parlamentarul Ovidiu Victor Ganţ, într-o interpelare făcută la începutul acestei săptămâni către ministrul Transporturilor, Ioan Rus.
„Situația infrastructurii feroviare pe relațiile Sibiu-Sebeș-Alba, Sibiu-Brașov, Sibiu-Copșa Mică și Sibiu-Râmnicu Vâlcea este catastrofală, trenurile circulând cu viteze ridicole (restricții de 10 km/h)”, notează parlamentarul român, care arată faptul că „din această cauză, Capitala Culturală Europeană 2007 este afectată în mod grav pentru că turiștii nu pot ajunge decât în condiții nefavorabile (Timișoara-Sibiu 7 ore, București-Sibiu 5 ore)”.
Conform unor studii relativ recente, trenurile merg în Romania în medie cu 40 de kilometri pe oră.
Este adevărat totuși că în ultima perioadă au fost făcute noi teste de viteză pe anumite relații (București-Brașov, de exemplu), unde un tren a atins viteza de 140 km/oră, o adevărată performanță pentru România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 − = 31