Lucrari pe timp de noapte la proiectul Axa Sud. Noi linii de tramvai pe traseul Podul Ros-CUG

0
67

Prin montarea căii de rulare a tramvaielor pe traseul Podu Roş – CUG, proiectul Axa Sud, se apropie de etapele sale finale. Au fost amplasate pe poziţii primele cupoane de şină pe traseul pasajului Nicolina, fiind abordate tronsoane atât pe zona de panta dinspre Podu Roş cât şi pe cea spre Nicolina. Urmează ca liniile să fie aşezate şi pe zona centrală a pasajului, şinele necesare acestui tronson fiind deja aduse pe şantier. Într-o etapă anterioară, a fost montată hidroizolaţia părţii mediene a pasajului, a fost pusă plasa metalică de armare a betonului şi aşezată structura căii de rulare. În acest moment se lucrează la sudurile de legătură dintre şine şi, mai apoi, se va continua cu turnarea betonului ce va fixa linia. Astfel, traseul de tramvai CUG – Podu Roş este aproape complet. Au rămas de realizat tronsonele de pe pasarelă şi joncţiunea din rondul Podu Roş.
Sunt, de asemenea, în curs de realizare lucrări de reabilitare a podului peste pârâul Nicolina. Circulaţia rutieră pe sensul de coborâre dinspre Belvedere se desfăşoară pe zona liniilor de tramvai. Constructorii au finalizat în aceste zile consolidarea podului prin turnarea unor noi plăci de beton armat şi urmează montarea tuburilor prin care vor traversa reţelele electrice şi cele de telecomunicaţii. În următoarea etapă, podul va fi complet asfaltat. Sensul invers de mers a fost deja finalizat la nivelul carosabilului.
În urmă cu două săptămâni a fost turnat şi stratul de uzură pe strada Nicolina, între Podu Roş şi intersecţia cu aleea Rozelor. De asemenea, ultimul strat de asfalt a fost realizat şi pe şoseaua Nicolina pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Sălciilor şi cea cu şoseaua Tudor Neculai. Lucrările s-au desfăşurat etapizat, inclusiv pe timpul nopţii, pentru a deranja cât mai puţin traficul rutier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here