Consiliul Judetean Iasi aloca jumatate de milion de lei pentru proiectele sociale si culturale ale judetului

0
63

Consiliul Judeean Iasi lansează Programul anual de finantare a proiectelor culturale si proiectelor sociale. Selectia acestor proiecte, care vor primi finantare nerambursabilă din bugetul general al Judetului Iasi – Consiliul Judetean Iasi pe anul 2015, se va face într-o sesiune unică pentru anul în curs, de către Comisia de evaluare şi selecţionare, special constituită.
Suma alocată în anul 2015 din bugetul Judetului Iasi, pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale si proiectelor sociale este în valoare de 500.000 lei, repartizată defalcat, după cum urmează: în valoare de 200.000 lei, alocată proiectelor culturale, respectiv în valoare de 300.000 lei, alocată proiectelor sociale.
Cuantumul contributiei de la bugetul Judetului Iasi nu poate depăsi 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului și, de asemenea, suma alocată din bugetul Consiliul Judeţean Iaşi aceluiasi solicitant în baza mai multor proiecte propuse si selectionate nu poate depăsi o treime (1/3) din fondul total alocat în anul 2015 pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor.
Pentru proiectele culturale privind editarea cărților, revistelor altor tipuri de publicații (suplimente literare sau științifice, periodice, cataloage etc.) având caracter literar – artistic sau tehnico – ştiinţific, editate pe orice tip de suport, valoarea maximă de finanțare a unui proiect nu va depăsi suma de 15.000 lei, iar pentru alte proiecte culturale valoarea maximă de finanțare a unui proiect nu va depăsi suma de 25.000 lei.
Pentru proiectele sociale valoarea maximă de finanțare a unui proiect nu va depăsi suma de 25.000 lei.
Termenul limită de depunere a proiectelor de către solicitanți este 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea a VI-a, a anunțului de participare. Anunțul de participare a fost publicat în Monitorul Oficial nr.102 din 29 mai 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here