“Luni 13” pentru inconstientii care conduc beti sau fara permise prin Iasi

0
64

La data de 13 aprilie a.c., politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi au oprit, pentru control, pe DJ 248, in comuna Ciurea, un autoturism condus de un barbat, de 32 de ani, din comuna Rediu. Tanarul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritatile din Italia. In urma verificarilor efectuate de politisti, au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului si s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si uz de fals.

Tot in data de 13 aprilie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de o femeie, de 33 de ani, din comuna Grajduri. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca aceasta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In aceeasi zi, politistii din cadrul Biroului Rutier Pascani au depistat un barbat, de 50 de ani, din municipiul Pascani, in timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Pascani, fiind sub influenta alcoolului. Barbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar ulterior a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here