Mafia de pe malurile Ciricului. Patronul Golden Stone, cercetat penal pentru deturnare de fonduri europene

0
85

Traian Pricop, patronul Restaurantului Golden Stone din Iasi este cercetat in legatura cu o posibila deturnare de fonduri europene. Totul a pornit in urma cu mai bine de 8 ani, atunci  cand Pricop a fost beneficiarul proiectului  “Workflex Nord-Est-Retea pilot de formare a somerilor si persoanelor inactive din regiunea nord-est pentru asigurarea mobilitatii ocupationale si geografice POSDRU/99/5.1/G/77201- Program operational sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013,Axa prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniu major de interventie 5.1 “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”. Beneficiarul acestui proiect era SC FGM Tour SRL, firma condusa de Traian Pricop, dar fiind problemele financiare, executarile la care era supus de catre Fisc, Pricop nu mai aparea in acte, functia de administrator revenindu-i unui anume Viorel Alban.

Deoarece firma FGM Security nu avea nici un formator pentru meseriile de agent pază, dispecer, ospătar-chelner, vânzător în unităţile de alimentaţie publică sau recepţionier, se  înfiinţează în acest scop firma FGM Tour si se apelează la personal calificat din afara firmei, în regim part-time sau full-time. Vârful acestei şcolarizări este atins în perioada 2010-2011, atunci când sunt formaţi peste de  500 beneficiari ai proiectului, respectiv agenţi de pază, dispeceri, ospătari sau recepţionieri, nu numai din Iaşi, ci şi din Vaslui, Suceava şi Botoşani

Din ce stiu eu, nu a platit pe nimeni si-i punea pe toti sa semneze fluturasi de salariu, ca sa poata face cereri de rambursare pentru asa-zisii bani investiti. S-au intocmit contracte de munca pe sume foarte mari, din care mai bine de jumate din bani ajungeau in buzunarele lui Traian Pricop. In ceea ce  priveste neregulile de la Golden Stone, cea mai grava este cea in care se fac cereri false de concediu fara salariu pentru angajati. In plus, la evenimente nu se elibereaza bon fiscal, se intocmeste o nota de plata de mana care nu are nicio valoare fiscala. Pentru cei care merg la piscina, se intocmeste o nota de plata nefiscala. Deci, toti banii care intra acolo, sunt bagati in buzunar. Salariile nu sunt in intregime pe cartea de munca, angajatii figurand doar cu minimul pe economie, restul banilor fiind dati la negru”, sunt cateva din acuzatiile fostilor angajati, beneficiari sau traineri din proiect, constituite ca depozitii date anchetatorilor.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here