FOTO. Cum va arăta Cinematograful Dacia după modernizare

0
71

Cinematograful Dacia îşi va schimba înfăţişarea, graţie proiectului de modernizare iniţiat de către municipalitatea ieşeană. Sala de spectacole va avea o estetică deosebită, urmând să ofere condiţii de vizionare la nivel european.

Reamintim că în ședința din 21 martie 2019 consilierii locali au adoptat și un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate cu elemente de DALI, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cinematograf Dacia”.

Începând cu anul 2017, Primăria a preluat în administrare mai multe cinematografe, printre care și Cinema Dacia, construit în perioada 1984-1987. Prin intermediul proiectului se propune amenajarea unor spații pentru recuzită și pentru actori, precum și reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii pentru a respecta standardele și cerințele actuale, inclusiv realizarea unei rezerve de apă în conformitate cu legislația și normativele în vigoare.

Valoarea totală a proiectului este de 11.019.143,63 lei inclusiv TVA. Intentia municipalității este aceea de a transforma Cinema Dacia într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative pentru copii.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here