Mafia din interiorul SNCFR Iasi. Dezvaluiri despre clanurile din CFR Iasi, posturi cumparate pe bani si salarii umflate peste noapte

0
52

Un salariat al SNCFR Calatori Iasi a dezvaluit, pentru AgoraPress, detalii explozive despre mafia din interiorul CFR Iasi, despre faptul ca jumatate din angajati sunt rude iar o serie de posturi sunt cumparate cu banii jos. Toate acestea se petrec in sanul companiei aflate sub conducerea social democratului, Constantin Axinia, ai carei angajati au iesit in strada pentru a cere conditii mai bune de salarizare.
Axinia a avut contractul de munca desfacut disciplinar si si-a recastigat functia in justitie. Odata pus pe functie s-au reactivat toate clanurile din jurul sau si intreaga mafia.
Incepand cu data de 1 august a.c s-au facut pentru toate rudele si apropiatii majorari de salarii, facandu-i specialisti, nu stim pe ce criterii, generand o crestere de fiecare salariat cu 10 milioane (lei vechi) lunar”, a spus angajatul.
Potrivit acestuai, printre cei carora Axinia le-a umplut buzunarele se numara Ghidiu Vasile-director, sotia specialist; Pavaluc Mihai-contabil sef, sotia specialist, fiul sef informatica, nora specialista, fratele si consateni specialisti; Balta Vasile-sef RU, sotia specialista sau Ilie Mariana-sefa, sotul specialist.
Tot personalul de la Compartimentul Juridic a fost promovat si restul de fini, rude apropiate care fac parte din alte servicii. De asemenea, si-au tras cele mai mari salarii si liderii de sindicat care, ca sa pacaleasca prostimea, ameninta de fatada cu greva de 1 oct, cerand o crestere salariala de 10%, de care vor beneficia si cei care au primit in plus cate 10 milioane(bani vechi). O fi normal? Se vehiculeaza zvonul ca in octombrie nu mai ajung banii de salarii si va fi nevoie ca fiecare salariat sa intre in somaj tehnic cate 2-3 zile lunar, pana la finele anului. Daca nu s-ar fi dat pe criterii de rudenie cresterile exagerate asa zisilor specialisti, functie nou infiintata, si s-ar fi dat un procent mai mic, dar la toti salariatii, nu se ajungea la somaj si la decalajul care s-a facut intre salariati, neprestand alte munci in plus, pentru cresterea acordata cu 1.09.2015.
Mai nou, intrucat revizorii de teren, care au si ei salarii colosale fata de restul angajatilor, inchizand ochii la blatisti si nefacandu-si datoria pentru care sunt retribuiti, proaspatul director a luat masura ca fiecare salariat sa faca control pe tren, verificandu-i, de fapt, tot pe cei care sunt platiti pentru aceste functii si care nu-si fac datoria la locul de munca.
Aceste nereguli trebuie facute publice direct prin Ministerul Transportului, pe plan local nu se va intampla nimic, se sustin unii pe altii si se musamalizeaza tot, cum, de fapt, s-a mai intamplat pe vremea acestui director. Rog scuzati lipsa identitatii, imi este frica pentru locul de munca. Numele mentionate mai sus sunt doar o parte din centralul regionalei, dar acest lucru s-a petrecut si in fiecare statie in cadrul regionalei de CF”, a spus angajatul SNCFR Iasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =