Managerul interimar al Operei Nationale Iasi, Cosmin Marcovici, revine pe scena

0
73

Renumitul tenor Cosmin Marcovici  va interpreta rolul Don José în spectacolul ”Carmen”, de Georges Bizet, care va avea loc miercuri, 14 iunie, începând cu ora 18:30. Distribuția este una spectaculoasă, incluzând doi soliști de la Opera Națională București: Antonela Barnat (Carmen), Iordache Basalic (Escamillo). În rolul Micaëla va debuta soprana Nicoleta Maier.

Conducerea muzicală îi aparține dirijorului Victor Dumănescu, regia este semnată de Karel Drgáč (Viena), iar coregrafia de Carlos Vilán (Madrid).

Interesul suscitat pentru acest spectacol a fost uriaș, biletele epuizându-se în câteva ore de la punerea în vânzare.

Ne bucură faptul că spectacolul <Carmen> este extrem de apreciat și iubit de public. Personal, sunt nerăbdător să mă reîntânlnesc cu spectatorii ieșeni, mai ales că voi interpreta un rol pe care îl îndrăgesc foarte mult. Sunt convins că reprezentația va fi una de excepție și ne vom ridica din nou la nivelul așteptărilor exigentului nostru public”, a declarat Cosmin Marcovici.

Atras de fascinantul personaj al nuvelei lui Prosper Merimée, compozitorul Georges Bizet a compus o muzică pe cât de tulburătoare, pe atât de atrăgătoare, datorită ritmurilor de dans spaniole şi conturării unor personaje pline de viaţă şi adevăr. Spre marea sa dezamăgire, premiera de la Opera Comique Paris din 3 martie 1875 a fost un eşec.
Valoarea operei s-a certificat în timp, „Carmen” atingând popularitatea „Traviatei” verdiene.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here