Marius Bodea: „Domnule Chirica, gata cu gargara falimentară! Spuneți simplu: sunteți cercetat penal alături de Costel Alexe, încât tăceți suspect în privința șefului de partid?“

0
47

De la înălțimea sa de instanță morală și etică, Mihai Chirica lansează iarăși o serie de atacuri la adresa mea, reproșându-mi, ca de obicei, toate relele pământului. El trece total sub tăcere problemele filialei PNL Iași, generate de dosarul penal de răsunet al Președintelui Costel Alexe, în schimb îmi face mie morală și mă întreabă în numele cui vorbesc. Îi înțeleg perfect această nedumerire. 

Chirica, de fiecare dată când deschide gura, vorbește în numele altcuiva. De exemplu, de ani buni vorbește în numele samsarilor imobiliari pe care, în lipsa unei majorități în Consiliul Local, nu îi mai poate „servi“, așa cum a făcut-o vreme de cinci ani prin intermediul consilierilor locali pesediști. Vorbește în numele propriei sale neputințe, căci în atâția ani de mandat nu a produs decât machete și avioane de hârtie, nici un proiect dus la bun sfârșit.

Chirica ar trebui să facă puțină introspecție. Anul trecut, în luna august, în timpul unei ședințe de Consiliu Local, a pus trei consilieri PSD să semneze adeziunile la PNL și i-a impus pe locuri eligibile pentru un nou mandat. Acesta este traseism sau doar pomparea de „sânge proaspăt“ în PNL? 

A rămas singurul personaj din administrația ieșeană care a declarat că nu se justifică realizarea A8 pentru că nu ar atrage suficient trafic și a susținut construcția A13, autostrada Bacău-Brașov, nu și Ungheni-Iași-Târgu Mureș, trădându-și astfel județul. Astăzi ne acuză pe noi, USR PLUS, că nu luptăm pentru acest proiect?

Colegii lui Chirica (e adevărat, din PNL, nu din PSD, ca să nu facem confuzia), precum Ilie Bolojan sau Emil Boc, au realizat singuri SF-uri pentru centuri ocolitoare la nivel de autostradă în locul CNAIR, ba chiar și un proiect de metrou la Cluj-Napoca. Falimentarul Chirica se ține de comunicate în loc să pună mâna să facă proiecte! Bani europeni vor fi, dar nu vor cădea din cer pentru primarii leneși. 

Altfel, până una-alta șeful de partid al lui Chirica este cercetat penal pentru luare de mită într-un dosar care a șocat o țară întreagă, iar moralistul primar al Iașului nu suflă o vorbă. De înțeles, câtă vreme astăzi Chirica ar fi fost un șomer fără nici o calificare certă dacă Alexe nu i-ar fi pus la picioare funcția de primar și partidul. Sunteți, domnule Chirica, cercetați amândoi în anumite dosare penale, de aveți atâta trac în legătură cu acest subiect?

Un individ care conduce de 20 de ani Iașul, un oraș cu atâtea probleme și lipsuri, îmi cere mie să îi fac treaba! Nu mă miră nici faptul că Mihai Chirica le cere altora să muncească, domnia sa fiind cu totul străin de o asemenea îndeletnicire. Nopțile albe prin cluburi și ochii mici la vederea luminii zilei îl lasă neputincios și, astfel, pentru ieșeni trec zilele, săptămânile și anii fără să-l vadă la muncă. 

Îl asigur pe Mihai Chirica de faptul că o să lupt atâta timp cât este nevoie pentru a elibera Iașul de incompetența lui, și că va veni o vreme când în Primăria Iași se va munci pe rupte!

Marius Bodea
Senator de Iași USR PLUS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 89