Marius Bodea foloseste minori plătiti la negru pentru campania ilegală

0
46

Candidatul PNL Marius Bodea continuă să încalce flagrant legea electorală, sustin reprezentantii PSD Iasi. În ciuda deciziei Biroului Electoral Municipal Iasi, care a decis încă de marți, 24 mai, ca PNL să nu mai distribuie și să retragă ziarele ilegale de campanie, echipa lui Marius Bodea a trimis în oraș tineri, mulți dintre ei minori, care să împartă în continuare materiale murdare și în afara legii.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 25 mai, tinerii trimiși de PNL au împărțit materialele ilegale cel puțin în cartierele Nicolina, Bularga și Alexandru cel Bun. La sesizările ieșenilor, care au sunat la numărul de telefon 0754.539.363, pus la dispoziție de echipa noastră, membri PSD au fotografiat și filmat acțiunile ilegale ale PNL, fără a interveni în procesul de distribuție. Materialele foto – video sunt predate Poliției, care a fost sesizată de membrii PSD în fiecare caz.

Din probele foto – video existente rezultă că, deși nu aveau voie să împartă ziare ilegale, tinerii în cauză, mulți dintre ei minori, au fost manipulați de către echipa de campanie a lui Marius Bodea. Cei prinși făcând campanie ilegală au recunoscut că au fost coordonați de la sediul PNL din Podu Roș, la o zi după decizia publică a Biroului Electoral Municipal Iași. Mai mult, la audierile de la Secția V de Poliție și-a făcut apariția, pe post de avocat, consilierul județean PNL Eduard Boz, fiind recunoscută astfel legătura dintre acțiunea ilegală de distribuție și stafful PNL Iași. Reamintim faptul că Marius Bodea și-a asumat campania negativă murdară demarată acum o săptămână și continuă să încalce legea electorală în mod evident și voit. De aceea, cerem atât Autorității Electorale Permanente, cât și tuturor organelor de control să ia măsuri urgente pentru stoparea ilegalităților PNL Iași”, sustin reprezentantii Organizației Municipale Iași a PSD care, de altfel, a puns la dispoziția ieșenilor si un număr de telefon la care faptele ilegale din campania electorală să fie sesizate: 0754.539.363. Toate sesizările primite vor fi înaintate Biroului Electoral Municipal și Poliției.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 6