Medic: “Managerii de spital iau 30% din contracte, o parte din bani ajungand la partidele care ii numesc”

0
71

Jurnalistul Catalin Tolontan prezinta, azi, marturia unui medic microbiolog care sustine ca aproape toate firmele de biocide dadeau bani pentru a castiga contracte cu spitalele, dar Hexi Pharma platea mai mult.

Doctorul mai spune ca managerii de spitale primesc 30% din valoarea contractelor, iar o parte din bani ii dau partidelor care ii numesc si ii mentin in functie, scrie Tolo.ro.

Medicul microbiolog, care a lucrat zece ani la Cantacuzino, iar alti zece intr-un spital de urgenta din Bucuresti, sustine ca aproape toate firmele de biocide dadeau bani pentru a castiga contracte cu spitalele, dar Hexi Pharma platea mai mult, pentru ca in spitale se stia ca produsele lor aveau o calitate mai slaba.

Doctorita relateaza o intalnire cu Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, care a intrebat-o cat a oferit Anios pentru a obtine contract cu spitalul, spunandu-i ca ea ofera dublu.

“Stiind ca aveau dezinfectanti slabi, ii tot refuzam, ii descalificam. Infectiile nosocomiale deveneau in toata tara o problema tot mai mare! Si le cautam nod in papura ca produceau biocide slabe, nu doream sa-i am in spital. Dar directorul a venit la mine si mi-a zis: «E timpul sa termini cu ce ai tu cu Hexi!»”, povesteste medical contextul in care a avut loc intalnirea cu Flori Dinu, scrie Tolo.ro.

Detalii din ancheta, pe site-ul jurnalistului Catalin Tolontan – http://www.tolo.ro/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here