Marturii cutremuratoare ale “profesoarei lesbi”, intr-o carte document editata la Iasi

0
105

A rezistat cu stoicism in fata atacurilor comunitatii si a supravietuit moral crucificarii mediatice. In urma cu 5 ani de zile, profesoara Dorina Raulet din comuna Tibanesti a fost victima unei inscenari oribile puse la cale de mama uneia dintre eleve. O simpla declaratie de-a fetei a facut ca aceasta comuna ieseana sa fie invadata de zeci de televiziuni si reporteri de presa scrisa, atrasi ca vulturii de un subiect in care cea incriminata era o femeie vulnerabila. Au urmat anchete peste anchete, infatisari in fata aparatului poligraf si, ce este mai grav, oprobiul public din partea consatenilor, a generatiilor de elevi pe care i-a invatat carte. Dupa 5 ani de calvar, profesoara Dorina Raulet vine in fata celor care au hulit-o, dar si a celor care au crezut in nevinovatia ei, cu o carte –document.

Personaje cu nume fictive, de frica unui conflict religios

Daca n-ar fi fost legea Ta gandirea mea, atunci as fi pierit intru necazul meu” este psalmul care insoteste, ca motto, prefata romanului –document “Lumina din intuneric” scris de Dorina Raulet, carte care a vazut lumina timparului la sfarsitul anului trecut, la Editura Junimea.

Cu 5 ani inainte de aceasta aparitie editoriala, unica in peisajul publicistic iesean, Dorina Raulet a fost victima celui mai mediatizat caz  despre o relatie interzisa dintre o profesoara si eleva sa, tinut artificial pe prima pagina tabloidelor si la ore de maxima audienta a talk-show-urilor, timp de vreo luna de zile.

Totul a inceput de la o declaratie a Georgianei Munteanu, o eleva de 19 ani de la un liceu din Iasi, provenita dintr-o familie de adventisti, care a sustinut ca inca din clasa a VIII-a s-a iubit cu profesoara ei de limba romana. Georgiana a povestit ca iubirea dintre ea si profa de romana, Dorina Raulet (48 de ani la acea vreme) s-a infiripat in urma cu mai multi ani, cand era eleva la scoala din Tibanesti, Iasi.  ““Am cunoscut-o pe profesoara de romana Doina Raulet in clasa a VII-a. Ea avea atunci 44 de ani si locuia impreuna cu o domnisoara educatoare, despre care am aflat ca era iubita ei. Auzisem ca e lesbiana, insa credeam ca sunt barfe”, spuneA Georgiana. Copila a sustinut ca a fost sarutata pentru prima data cand era in clasa a VIII-a, de catre profa ei. “Am mers la meditatii, pentru examenul de capacitate si cand ne-am pupat, mi-a evitat obrazul. A coborat usor spre coltul gurii si a ajuns la buze… Era prima data cand cineva ma saruta”, este declaratia fetei” – Libertatea

In urma testului poligraf s-a dovedit ca eleva a mintit. Mai mult, aceasta a fost descoperita cu antecedente psihiatrice. In urma anchetei, Parchetul a dispus neurmarirea penala in cazul Dorinei Raulet, din lipsa de probe.

Dorina Râulet a absolvit Facultatea de Litere, specializarea română-franceză, din cadrul Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Este profesor de Limba și literatura română la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp”, Tibănesti, judetul Iasi. A publicat, în anul 2007, la editura Junimea, volumul de poezii “E prea multă tăcere”. In romanul “Lumina din intuneric”, chiar daca faptele relatate sunt conforme cu realitatea, numele personajelor au fost modificate, la solicitarea Editurii Junimea, pe motiv ca s-ar putea declansa un conflict de natura religioasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here