Mărturisiri în pelerinajul organizat de Pro Vita Iași: „M-am simțit pentru prima dată turist în România, nu refugiat”!

0
69

Departamentul Pro Vita Iași din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat, joi, 21 iulie, în parteneriat cu AIDRom o nouă excursie pentru 50 de refugiați ucraineni.
Este prima zi, din ultimele cinci luni, pe care am trăit-o de parcă totul este bine”, a transmis la final una dintre participante, mamă a trei copii.
Pelerinajul a avut același traseu ca celelalte organizate până acum: Parohia Sf.Haralambie din Târgu Neamț-Zimbrăria Dragoș Vodă-Mănăstirea Neamț-Schitul Icoana-Tabăra Nemțișor.
Este pentru prima dată când m-am simțit turist în România, nu refugiat! Mulțumim pentru pelerinajul la Mănăstirea Neamț. I-am luat de acolo o cruce pentru fiul meu Andrei care luptă pe front în Ucraina. Sper să ajungă la el!”, este o altă remarcă pe care am primit-o de la o bunică.
Pro Vita Iași desfășoară proiectul „Copilărie oriunde”, dedicat refugiaților din Ucraina, în cadrul căruia organizează o serie de activități pentru mame și copii: ateliere de creație, excursii, pelerinaje, vizite culturale etc.
Pentru copii a fost o bucurie imensă! Dincolo de ajutoarele materiale pe care le primim și pentru care suntem recunoscători, avem nevoie de susținere morală, psihologică. Cei mici se trezesc noaptea plângând și mă întreabă când vom merge acasă, când îl vor revedea pe tata. Aici (n.n. la Schitul Icoana) parcă s-a oprit timpul în loc, este atâta liniște și pace! Aș vrea să pot să o iau cu mine, mi-aș dori și soțul meu, care este în Ucraina acum, să o poată vedea și simți”, a spus o altă mămică refugiată la Iași.
Pelerinajul a fost organizat cu sprijinul Parohiei Sfântul Haralambie din Iași (Pr. paroh Radu Brînză) și a Parohiei Sfântul Haralambie din Târgu Neamț (Pr. paroh Marian Filip).
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here