Regionala CFR Iași va aloca cateva milioane de euro pentru modernizarea a șase treceri la nivel

0
51

Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat procedurile privind modernizarea a șase treceri la nivel. Miercuri, în SEAP a fost postat anunțul pentru alte două treceri la nivel: ”Modernizarea trecerilor la nivel de pe raza de activitate a SRCF Iaşi, Lotul I: TN km. 29+ 942 între staţiile Ilva Mare – Lunca Ilvei, TN km. 12 + 555 între staţiile Suceava Vest – Stroieşti (execuție). Valoarea totală estimată este de 3.604.554 de lei, echivalentul a aproape 730.000 de euro.
În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect “Modernizarea trecerilor la nivel de pe raza de activitate a SRCF Iași, Lotul IV: TN km. 411+960 între stațiile Dolhasca – Liteni și TN km. 336+060 între stațiile Săcuieni Roman – Roman (execuție)”. Valoarea totală estimată a contractului ce se intenționează a fi încheiat este de 4.763.876 de lei, echivalentul a peste 960.000 de euro.
Contractul va presupune următoarele: lucrări de semnalizare, înlocuirea indicatoarelor rutiere tip IR cu instalaţie BAT tip M 77 cu numărătoare de osii, supravegheată din stația cea mai apropiată, care este dotată cu instalație electrodinamică, montare echipamente pentru circulația rutieră, montare echipamente pentru circulația feroviară, realizarea reţelei de cabluri de semnalizare şi de alimentare pozate subteran, modificarea luminoschemei existente în staţia c.f. Stroieşti şi modificări în sala cu relee pentru semnalizarea funcţionării instalaţiei BAT. De asemenea, se vor face lucrări de terasamente și suprastructură: înlocuirea dalelor de beton degradate cu dale de beton noi; realizare scurgere ape pluviale; realizarea semnalizării rutiere și CF cu materiale noi reflectorizante; realizare substrat (geogril si geotextil); amenajare drum rutier în zona TN cu montare parapete rutiere. Executarea lucrărilor se va realiza cu firme autorizate şi agrementate de AFER.
Tot marți dimineață, în SEAP a fost postat și anunțul de licitație cu titlul ”Modernizarea trecerilor la nivel de pe raza de activitate a SRCF Iaşi, LOTUL II: TN km. 10 + 750 între staţiile Verești – Bucecea (execuție)”. Valoarea totală estimată este de 3.589.650 de lei, echivalentul a aproximativ 735.000 de euro. Condițiile de participare la procedură sunt similare primei licitații.
Un alt anunț al Regionalei Iași a CNCF CFR SA vizează alte trei treceri ale căii ferate: ”Modernizarea trecerilor la nivel de pe raza de activitate a SRCF Iaşi, Lotul III: TN km. 395+705 între staţiile Bârnova – Ciurea, TN km. 6+ 244 între staţiile Suceava Vest – Stroieşti, TN km. 11+ 040 între staţiile Suceava Vest – Stroieşti (execuție)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 5.614.626 de lei, echivalentul a aproximativ 1,13 milioane de lei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =