Mascatii si procurorii DNA au descins la CJ Iasi. Adomnitei si Aivanoaiei, vizati de ancheta DNA pentru infractiuni de fals si coruptie

0
75

Procurorii DNA au descins in aceasta dimineata la sediul Consiliului Judetean Iasi, acolo unde efectueaza perchezitii intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2013-2015.
Printre persoanele vizate de ancheta DNA s-ar afla si presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, dar si vicepresedintele institutiei, Alin Aivanoaiei, potrivit unor surse judiciare. Totodata, ar putea fi implicati si fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga, iar faptele ar avea legatura cu acordarea unui contract prin procedura “cerere de oferta” adjudecat de SC Laser Co SRL Iasi si semnat in 27 septembrie 2013, in valoare de 340.000 lei si care presupunea 16 repere. Obiectul contractului erau servicii de promovare a judetului Iasi. Sursele au precizat ca durata maxima de executie era de 3 luni de la data semnarii, in caz de executare cu intarziere, prestatorul putand fi obligat la plata de penalitati de 0,1% (pe fiecare zi de intarziere) din contravaloarea serviciilor ramase de executat. Suma ar fi fost achitată firmei, iar procesul verbal de recepţie ar fi consemnat că totul este în regulă calitativ şi cantitativ, deşi în cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunoştinţă lui Cristian Adomniţei. Preşedintele CJ Iaşi ar fi fost însă nemulţumit de constatările auditului intern şi ar fi ameninţat că “va lua măsuri drastice dacă ceea ce a constatat auditul ajunge la cunoştinţa publicului şi în presă”, au arătat sursele citate.
B1 TV sustine ca procurorii fac perchezitii si in birourile unor sefi ai serviciilor financiar contabile, dar si la serviciul de achizitii. Se vor ridica calculatoare, dar si documente care vor utile procurorilor in ancheta.

UPDATE 12:42 – Dupa 6 ore de percheziti efectuate in birourile sefilro CJ Iasi, procurorii DNA, in frunte cu procurorul Lucian Mursa, au iesit din sediul CJ cu mai multe cutii cu docuemnte si o unitate de calculator. Toate actele ridicate au fost incarcate in masini si duse la sediul DNA Iasi.

UPDATE 13:05 – Procurorii DNA au descins la firma Serimage din Copou, marca inregistrata a Laser Co, firma implicata in scandalul actual de la CJ Iasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here