“Afacerea Milano”, un tun de 120.000 euro din bugetul CJ Iasi. Deturnare de fonduri pentru un hatâr al lui Adomnitei

0
66

Consilierii judeteni ai PSD il acuza pe Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, ca ar fi măsluit recent o decizie a CJ Iasi, în joc fiind vorba de foarte multi bani publici. In grandomania sa, Adomnitei vrea ia de la bugetul judetului nici mai mult nici mai putin decat 120.000 de euro pentru alaiul cu care vrea sa se insoteasca in aceasta vara, in Italia, la Expozitia Mondiala “Hranirea planetei, energie pentru viata”.

În cadrul mandatului său, actualul președinte al Consiliului Județean Iași, d-l Cristian Adomniței, își permite să nu țină cont de ceea ce se aprobă în ședintele de consiliu și semnează o hotărâre neconformă cu voința și votul plenului”, sustine Cristian Stanciu, liderul grupului consilierilor PSD.

Mai concret, consilierii judeteni PSD fac referire la Hotărârea nr. 88 / 27.03.2015, semnată Cristian Adomnitei, hotărâre care prevede alocarea unui buget de 120.000 euro pentru participarea reprezentantilor CJ la Expozitia Universală EXPO Milano 2015.

În sedința din 27.03.2015, Grupul PSD din CJ Iași i-a atras atenția actualului președinte al CJ că bugetul de 120.000 euro pentru participarea timp de doar patru zile la o expoziție internațională este exagerat de mare și trebuie redus substanțial, fiind vorba de banii ieșenilor, bani care trebuie cheltuiți cu chibzuință.

PSD Iași a propus recalibrarea acelui buget și prin reducerea numărului de consilieri județeni prezenți în delegația județului la Milano, de la 37 la 6. Risipa controlată de d-l Cristian Adomniței în condițiile participării a 37 de consilieri județeni ar fi fost de peste 70.000 euro. Deși a acceptat amendamentul PSD Iași și a formulat personal modificarea care trebuia efectuată (în acest sens, se poate consulta înregistrarea martor a ședinței din 27.03.2015 postată pe website-ul CJ Iași, de la momentul 1:42:57 la 1:43:14), d-l Cristian Adomniței a semnat totuși o hotărâre care menține suma inițială de 120.000 euro”, a sustinut Cristian Stanciu.

În consecință, PSD Iași atrage atenția asupra faptului că executivul CJ Iași se află în fața unui fapt foarte grav care poate fi asimilat unui abuz în serviciu și unei tentative de deturnare de fonduri publice.

PSD Iași susține cu fermitate promovarea internațională a Iașului, dar acest lucru trebuie să se facă în mod transparent și corect, nu cu bugete improvizate și exagerat de mari, făcute pe genunchi și apoi măsluite. Prin situația creată, actualul președinte al CJ Iași periclitează participarea onestă a Iașului la Expoziția de la Milano și aruncă o pată de ilegalitate asupra unei acțiuni care trebuie realizată în beneficiul comunității ieșene”, a mai spus Stanciu. (foto: Dan Luca)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here