Masinile de aprovizionare si alte vehicule grele, eliminate din trafic intre orele 7.00 – 9.00 si 15.30 – 18.00

0
55

În şedinţa Consiliului Local de vineri, 31 august 2018, vor fi dezbătute mai multe proiecte de hotărâri care vizează diminuarea poluării.

Astfel, municipalitatea ieșeană a supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre de Consiliu Local care include o serie de măsuri de descongestionare a traficului și de reducere a poluării.

Prin măsurile propuse, care completează Regulamentul privind organizarea circulației rutiere în Municipiul Iași, se vor elimina din trafic autovehiculele care determină blocaje mai ales la orele de vârf.

“Am lansat în dezbatere publică o serie de măsuri pentru descongestionarea traficului rutier, fiind vizate școlile de șoferi, transportul de marfă și utilajele de construcții”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit proiectului, în intervalurile orare 7.00 – 9.00 și 15.30 – 18.00, pe principalele artere din municipiul Iași se va interzice circulația tipurilor de vehicule menționate. Mai sunt vizate mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții,  camioanele, remorcile și semiremorcile.

Măsurile menționate se vor aplica pe principalele artere: Calea Chișinăului, bulevardele Tudor Vladimirescu, Poitiers, Carol I, Socola, Independenței, șos. Nicolina, străzile Palat, Anastasie Panu, Elena Doamna, Cerna, Bucium, str. Păcurari și șos. Păcurari. Potrivit referatului de specialitate, mașinile-școală se deplasează în ritmul lor, cu viteze mici de 10 – 20 km/h, cu precădere pe banda a doua. În acest fel mașinile-școală creează blocaje în orele de vârf, în sensuri giratorii și pe bulevardele cele mai importante. Același tip de blocaje este generat și de mașinile de aprovizionare, vehiculele grele, utilajele de construcții, camioane, remorci și semiremorci.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =