Masinile scolilor de soferi, interzise in Iasi la ore de varf

0
80

Primarul Mihai Chirica a dispus Poliției Locale ca începând de luni, 5 septembrie, odată cu începerea școlii, să ia măsuri pentru restricționarea în trafic, la orele de vârf, a autovehiculelor lente, cum sunt cele ale școlilor de șoferi, și a celor grele.
Măsurile vor fi luate în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 49 / 2019, care reglementează modul în care se derulează susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor si semiremorcilor, la orele de vârf pe principalele artere de circulație, dar și amenzile pentru persoanele care nu respectă aceste reglementări.
Concret, se va interzice susţinerea examenelor şi pregătirea practică a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, circulaţia maşinilor de aprovizionare, vehiculelor grele, utilajelor de construcţii, camioanelor, remorcilor si semiremorcilor în intervalele orare 7.00 – 9.00 şi 16.00 – 18.00, pe următoarele artere de circulație: şoseaua și strada Păcurari, bulevardul Independenţei, bulevardul Carol I, strada Sărărie, strada Elena Doamna, strada Anastasie Panu, strada Palat, strada Sfântul Lazăr, strada Smârdan, bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Vasile Lupu, strada Gărli, strada Râpa Galbenă, strada Nicolina, şoseaua Nicolina, bulevardul Ţuţora, strada si şoseaua Bucium.
Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei — 2.500 lei. Sancțiunile vor fi aplicate de personalul Poliţiei Locale laşi. Totodată, contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării / comunicării procesului verbal de constatare a contravenţiei, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normative, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul verbal.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here