Masluire pe fata a crizei refugiatilor! Muraru de la Iasi cere ajutorul UE pentru a gestiona un ajutor inchipuit la statului. In tot acest timp, societatea civila tace si face

0
60

O diferenta intre politruci si romanii care au sarit in ajutorul refugiatilor este aceea ca primii s-au trezit in a treia zi dupa ce convoaiele de refugiati au intrat in Romania si au inceput sa confiste valul de solidaritate creat de oameni simpli, iar acum dau o dimensiune falsa fenomenului si cer ajutorul UE, in timp ce oamenii simpli continua sa ajute neconditionat si nu cer ajutorul nimanui, mai ales acestui stat impotent.
Alexandru Muraru, un neajutorat biped ajuns sef peste liberalii din Podu Ros, escaladeaza realitatea de la granitelele Romaniei, si face un apel disperat catre UE, masluind realitatea in cel mai josnic mod, scopul fiind acela de a intari credibilitatea si implicarea statului prin minciuni.
Valurile de refugiați cu care se confruntă România în contextul conflictului militar din Ucraina încep să pună presiuni financiare pe administrațiile locale care asigură spații de cazare, hrană, produse de igienă etc.
Solidaritatea extraordinară a poporului român în fața acestei catastrofe umanitare a oferit administrațiilor locale cele necesare pentru a putea gestiona situația până acum într-un mod exemplar.
Însă deja vin valuri mult mai mari de refugiați și cu siguranță va trebui un sprijin mai consistent venit din partea instituțiilor europene pentru a procura hrană, articole de igienă, saltele, pături, lenjerie, aeroterme etc. Iașiul este cel mai mare hub urban din România care primește refugiați și unul dintre cele mai mari orașe de la granița de Est a Uniunii Europene. Din acest motiv, este și un punct de atracție pentru cea mai mare parte a refugiaților care vin în România din Republica Moldova.
Doar ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au intrat în total 1.472 de autoturisme (n.r. ucrainieni bogati care nu au nevoie de ajutorul statului roman), 6.026 persoane, din care 2.998 ucraineni. Practic, jumătate dintre aceștia erau ucraineni care fug din calea războiului. Mai mult, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Iași – Feroviar au intrat în total 1.547 de persoane, din care 444 ucraineni, în 5 trenuri.
În acest sens, am transmis Ministrului de Interne, Lucian Bode, solicitarea de a realiza un centralizator cu necesitățile Municipiului și Județului Iași pentru gestionarea crizei refugiaților, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, iar împreună, să reușim alocarea fondurilor necesare pentru a putea trece peste această perioadă grea.
Povara cheltuielilor ce necesită a fi suportate de la bugetul administrațiilor locale și județene trebuie împărțită cu un sprijin consistent din partea Uniunii Europene și a instituțiilor
”, este apelul acestui politruc.
Ceea ce nu spune Muraru in apelul sau delirant, este faptul ca mai bine de jumatate din refugiatii inregistrati la punctele de trecer ale frontierei cu Romania sunt in tranzit, acestia parasind Romania, in multe cazuri, chiar in ziua intrarii in tara, iar o alta cota dintre refugiati au reusit ca prin prezenta lor sa aduca o gura de oxigen sectorului HoReCa ingenunchiat de statul roman. Hotelurile din Iasi, cel putin, sunt ocupate la cote maxime, iar ucrainienii care doresc sa beneficieze de confortul unui apartament sau case inchiriate pentru o perioada scurta de timp, pana in maxim o luna, platesc pana si 1000 de euro.
Practic, pozitia lui Muraru nu este decat o incercare disperata de a induce in eroare oficialitatile europene in privinta implicarii statului roman in criza refugiatilor, in conditiile in care realul ajutor vine din zona societatii civile pe care acesti sacali politici il deturneaza cu nesimtire pentru satisfacerea orgoliilor marunte si interselor meschine.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =