Medalii de aur, argint si bronz obtinute de studentii UAIC la Olimpiada Internationala de Matematica – SEEMOUS 2023

0
71

Echipa de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a obținut o medalie de aur, una de argint și trei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc în perioada 7 – 12 martie 2023 la Struga (Macedonia de Nord).
Medalia de aur a fost obținută de Gabriel BREHUESCU, student la Facultatea de Matematică a UAIC, medalia de argint a revenit Mihaelei HUDIȘTEANU, studentă la Facultatea de Informatică a UAIC, iar cele trei medalii de bronz au fost câștigate de Constantin-Gabriel GUȚIC, Mirel-Alin CIORNEI (Facultatea de Matematică) și Luca NĂSTASĂ-BARAȘ (Facultatea de Informatică). Echipa UAIC a fost coordonată de asist. univ. dr. Teodor CHELMUȘ, de la Facultatea de Matematică.
SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Competition for University Students) este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei (Mathematical Society of South-Eastern Europe) și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. Anul acesta a avut loc cea de-a XVII-a ediție, la care au participat 83 de studenți de la 24 universități din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România și Turkmenistan.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here