Mega Image face victime! Băieţel de şase ani, internat de urgenţă, dupa ce s-a accidentat cu un cărucior

0
219

Un copil de 6 ani s-a rănit într-un supermarket din Iași: a căzut peste un cărucior de cumpărături al unui magazin și s-a tăiat la nivelul organului genital. Tatăl ne-a povestit că băiatul, care se afla la cumpărături împreună cu mama sa, a luat un cărucior destinat copiilor, „s-a ridicat puțin pe mâner, iar atunci căruciorul s-a dat peste cap, iar el a căzut peste cărucior și a suferit o plagă contuză la prepuț”.
Pentru că rănile suferite de copil au fost destul de grave, intervenția chirurgicală a necesitat anestezie generală, spun părinții, care se luptă acum să demonstreze că astfel de cărucioare de cumpărături pentru copii, puse la dispoziție clienților, nu corespund din punct de vedere tehnic pentru siguranța celor mici. Pentru că magazinul nu își asumă responsabilitatea în acest caz, părinții copilului au făcut reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași și la Poliție, dar au apelat și la serviciile unui avocat. Ei au obținut și un certificat medico-legal în urma vătămării corporale a copilului.
În timp ce autoritățile își pasează responsabilitatea, familia băiatului trage un semnal de alarmă: „Ar putea păți și alți copii la fel”. În urma controlului, inspectorii CJPC Iași nu au găsit nereguli la cărucioare, instituția îndemnându-i în răspunsul oficial să se adreseze instanței judecătorești pentru eventualele pretenții (despăgubiri, daune conexe sau prejudicii morale). Pe de altă parte, reprezentanții magazinului arată într-un răspuns că incidentul nu ar fi putut fi prevenit de către magazin, având în vedere că s-a produs în lipsa unei culpe a acestuia.
„Ziarul de Iași” a discutat pe seama accidentelor suferite de clienții magazinelor și cu avocata Oana Neda, decan al Baroului Iași. „Codul civil precizează faptul că orice persoană, fizică sau juridică, răspunde pentru un prejudiciu de natură materială sau morală pe care, urmare a unei fapte culpabile, îl produce alteia”, arată avocata din Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here