Menajeria PSD Iasi prezinta primul act dintr-un spectacol prost. “Iesenii trebuie sa aiba intelegere fata de drama sentimentala a lui Nichita”

0
72

Dupa atata teleovela, merge si o comedie! Intr-un comunicat patetic remis presei in urma cu putin timp, gruparea ieseana a PSD a avut tupeul sa atunce cu praf in ochii iesenilor, intr-o incercare disperata de a deturna atentia de pe infractorul Gheorghe Nichita, asupra orgoliului ranit al pesedistilor. Acestia au reusit sa emita un punct de vedere fata unele afirmatii ale presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, caruia i-au cerut sa-si prezinte public scuzele. Cat priveste punctul de vedere al organizatiei locale fata de faptele lui Gheorghe Nichita, acesta a fost intocmit ca un apel la intelepciune, adresat iesenilor, in fata „dramei sentimentale” prin care trece Nichita.
PSD Iasi lansează un apel către toți oamenii politici din Iasi să dea dovadă de înțelepciune și echilibru în afirmații în contextul creat de cercetările întreprinse în cazul primarului municipiului Iași.
Ne exprimăm convingerea că nu se vor mai repeta derapajele grave și declarațiile gratuite făcute de copresedintele PNL Iasi, Cristian Adomniței, care a politizat în mod aberant o dramă sentimentală și a lansat acuzații lipsite de orice fundament la adresa PSD. În prezent, nu există nicio acuzație oficială privind săvârșirea unor acte de corupție la primăria municipiului Iași. Considerăm că numai slăbiciunea de a se bucura de răul altuia și dorința aprigă de a acumula cu orice preț puncte politice i-au determinat pe Cristian Adomniței și PNL să lanseze calomnii la adresa întregii filiale a PSD Iași. Ca atare, alegațiile precum că PSD ar fi creat un „sistem mafiot” și „poliție politică” (potrivit căreia ar fi fost urmăriți adversari politici) sunt pure invenții denigratoare ale copreședintelui PNL Iași pentru care ar trebui să-și ceară scuze public față de fiecare membru al PSD Iași pe care l-a jignit în mod gratuit. Nu putem fi de acord ca în locul magistraților să dea verdicte Cristian Adomniței și PNL, și să condamne în bloc oameni pe care nici măcar nu îi cunoaște. Singura în măsură să stabilească vinovăția sau nevinovăția unui om este instanța de judecată, căreia i se supune inclusiv primarul municipiului Iași. Îi reamintim că fostul său șef de partid, Relu Fenechiu, același om care l-a creat pe dl. Adomniței ca politician, a fost până în clipa ultimei sentințe judecătorești ministru în funcție, vicepreședinte al PNL și președinte al PNL Iași. La fel și alți membri de seamă ai PNL Iași, condamnați sau urmăriți penal au beneficiat de prezumția de nevinovăție, iar PSD nu și-a permis să-i acuze în locul acuzatorilor și să-i judece în locul judecătorilor. Nici măcar atunci când, la mijlocul lunii trecute, procurorii anticorupție au descins la Consiliul Județean Iași, PSD s-a abținut de la orice comentariu privind acțiunea magistraților. De aceea, recomandăm colegilor de pe scena politică să nu cadă în capcana în care s-au prins Cristian Adomniței și PNL. Iată cine s-a găsit să ridice primul piatra!”, se arata in comunicatul PSD Iasi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here