Mesaj de solidaritate pe zidul din fața Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

0
63

În cadrul festivalului Street Delivery Iași a avut loc o acțiune inedită de solidaritate față de cadrele medicale. Astfel, pe zidul din fața Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a fost realizată o pictură de aproximativ 150 metri pătrați, pentru care s-a folosit vopsea Airlite, ce purifică aerul.

Proiectul artistic este susținut de Kaufland România.  Vernisajul lucrării va avea loc vineri, 18 septembrie, pe strada Octav Botez nr. 7, cu începere de la ora 18:00. Tot atunci va fi dezvăluită publicului imaginea finală.

„Lucrarea este un mesaj de speranță și solidaritate pentru cadrele medicale care luptă cu pandemia. Personajul singular face trimitere la importanța responsabilității individuale. Diversitatea formelor de relief subliniază caracterul planetar al fenomenului, care trebuie gestionat cu raționament și grijă”, a declarat artistul ieșean Harcea Pacea.

În plus, pictura contribuie la îmbunătățirea calității aerului prin vopseaua Airlite, care transformă peretele într-un purificator natural, reducând nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de 150 mp. Aceasta vopsea specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer.

Ideea proiectului a pornit de la tema festivalului Street Delivery de anul acesta, anume ReSoluții, centrată pe identificarea de mijloace pentru a construi, pe timp de pandemie, orașe mai atente la nevoile oamenilor, mai apropiate de natură, mai conștiente de felul în care problemele societății sunt conectate.

Festivalul Street Delivery Iași este organizat de Fundația Cărturești în parteneriat cu FONTIS și se desfășoară sub egida programului „Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020”. Anul acesta a însemnat zeci de evenimente și activități culturale răspândite în tot orașul, culminând cu lucrarea murală dedicată personalului medical.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here