Mesaj sumbru al liderului PRU Iasi, Gheorghe Nichita, de Ziua Nationala: “România de astăzi nu mai este unită!”

0
54

Într-un mesaj transmis ieşenilor cu ocazia Zilei Naţionale a României, Gheorghe Nichita, preşedintele PRU Iaşi, a subliniat importanţa unităţii şi prezenţei sentimentelor patriotice în conştiinţa românilor.

„Ar fi extraordinar dacă noi am fi conștienți, fiecare român, ce a însemnat Mica Unire de la 24 ianuarie şi Marea Unire din 1918, ce a însemnat sacrificiul unor oameni care au fost peste vremurile lor, oameni vizionari care nu s-au gândit doar la binele lor propriu, ci au fost animaţi de un real patriotism! Acești oameni erau patrioți adevărați, voiau o singură Românie!”, a accentuat Gheorghe Nichita necesitatea unei viziuni politice a interesului naţional.

Liderul PRU a făcut apoi o paralelă între rolul patriotic asumat de foştii oameni politici ai naţiunii şi comportamentul meschin al exponenţilor de astăzi ai partidelor, care pun interesul propriu deasupra interesului national.

’Dacă ar fi să vedem astăzi ce se întâmplă în România, să vedem micimea unor oameni politici, oameni care sunt responsabili de conducerea statului, să vedem lipsa lor de patriotism, am realiza că le convine să se trăiască bine doar în unele județe, că le convine să le fie lor bine în niște funcții calde, dar fără să își asume un rol patriotic, un rol care să vibreze în tine ca român și să te anime, tocmai pentru că istoria îți dă voie sa fii animat de acest patriotism și să vezi, astăzi, Romania este sau nu unită? România este cea pe care au înfăptuit-o cei dinaintea noastră sau nu este? Oare corespunde România de astăzi idealurilor celor care au făcut un sacrificiu enorm? Noi continuăm sacrificiul lor?’, a continuat retoric fostul primar al Iaşului.

’România de astăzi nu mai este unită!’ afirmă Gheorghe Nichita în mesajul său de Ziua Naţională. ’Eu, ca primar, însufleţit de toată istoria Iașului și a Moldovei, de sacrificiul făcut de toți cei dinaintea noastră, și din Țara Românească, și din Moldova, Transilvania, Basarabia, Bucovina, am făcut tot ce am putut și am continuat câteva proiecte de unitate sau, mai bine zis, de recunoaștere a unității și a rolului pe care l-a avut Iașul în unirea românilor! Acest simț patriotic nu îl am pentru că sunt politician sau pentru că sunt inginer sau economist! Nu! Acest simț patriotic vine din natura mea, din fibra mea, din trăirea mea și din faptul că aici m-am născut și așa mi-au inoculat mie părinții, bunicii, vecinii, profesorii, toți cei care m-au crescut și m-au format ca om! Așa a pus Dumnezeu, în mine, această simțire!’, şi-a încheiat fostul edil cuvântul său către ieşeni, îndemnându-i, astfel, la reflecţie în privinţa calităţii oamenilor care sunt chemaţi să le reprezinte interesele şi de ale căror acţiuni va depinde felul în care va arăta România de mâine.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 75