O tona de fasole, pregatita pentru ieseni de Ziua Nationala. In aceasta seara se deschid targurile de Craciun si se aprinde iluminatul festiv

0
50

Manifestările de astazi, din Piața Unirii, prilejuite de sarbatorirea Ziulei Nationale a Romaniei, vor debuta incepand cu ora 10.00, cu prima parte a concertului de muzică populară, „Noi suntem români!”, moment la care isi vor da cocnursul artisti de muzica populara din Iasi si Republica Moldova.

Incepand cu ora 11.00 vor  avea loc manifestările oficiale: Te Deum, discursurile oficialităților, depunerea de jerbe și coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza si parada militară.

De la ora 12.00 va fi reluat concertul de muzică populară „Noi suntem români!”, iar participantii la manifestari vor fi invitati la Masa Traditională de Ziua Romaniei, cu fasole de post sau fasole cu cârnați, vin fiert și ceai, aceasta urmand a fi servita pe strada Lapusneanu.

Pentru pregatirea celor 5000 de portii de fasole cu carnati, bucataresele de la Cantina de Ajutor Social au folosit numai putin de jumătate de tonă de fasole, 300 de kilograme de morcovi, 180 de litri de ulei şi cinci kilograme de cârnaţi. Aceasta masa pentru mase a fost pregatita de Primaria Iasi si a costat 30.000 lei.

Dupa ce vor servi cele 5000 de portii de mancare ostaseasca, iesenii sunt invitati sa sarabatoreasca in continuare Ziua Romaniei. Manifestările vor fi reluate incepand cu ora 17.00, atunci cand va fi aprins iluminatul pentru Sărbătorile de Iarnă și vor fi deschise Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor.

La ora 17.30 pe turnul Palatului Culturii va fi arborat Drapelului Național, cu participarea militarilior de la Garnizoana Iași și a Fanfarei Militare dupa care, in Sala Mare a Palatului Roznovanu va fi organizata o receptie.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 − = 28